22 Temmuz 2023

resident alien s02e14:

 Cat and Mouse

--- spoiler ---

.eğlenceli ve komik bir bölüm, kendilerine göre dozu artırdılar. kasabaya uzaylı avcısı geldi ama onu ne yaptı? sadece elindeki elektrik şokuna mı güvendi? bölüm bu şekilde bitti ama anlaşılmadı.

.oğlanla anlaşma yapmışlar ve adamı kandırmışlar iyi güzel de niye uzaylıyı seçti ya da griler hakkında bildiklerini öğrenebilirdi, belki adamı paketleyip öğrenecek, o da belli değil. kendisinin dünyayı kurtarmak isteyen bir uzaylı olduğunu ve yıllardır buralarda olduğunu anlatsa işler değişebilirdi.

.onun yerine kaçmaca kovalamaca oynadılar, bu uzaylı harry'nin hareketleri iyice komikleşmeye başladı, biraz abartında daha iyi belki...

.dizini sakatlayan kadının dramı çok gereksizdi, oğlan 2 saat gecikti diye paketledi kızı, aslında hak etti ama yine de saçmaydı. bir şeyler sakladığını bildiği için paketledi, zaten kızın geçmişi karanlık, şimdi güya hazırlanmak için müptela oldu, dizi kötü saçma sapan bir şey işte.

.belediye başkanı ve karısının olayı komikti. zaten en komik karakter şerifi de olaya dahil ettiler, muhabbetlerine güldüm. kasabaya yapılacak tatil binaları için tartışmaları da ayrı komik ama dünya yanarken bunların hikayesi biraz saçma.

.asta'nın hikayesi de öyle, annesi bunu terk etmiş, bu da terk ettiği kızına seni seviyorum falan diyor, ulan baksaydın madem demezler mi adama? daha iyi hayat için diyor, saçma...

.bölüm başlarında bebek uzaylı hikayesi vardı, onu da devam ettirmediler. general kadın sen uzaylı değilsin diye bebeğin yanına girdi, konuşmayı bilmeyen bebeğe test yapıyorlar ve hala uzaylı olduğunu anlayamıyorlar. sonra kadının beynine girince mevzuyu anladı ve ona uzaylı halini gösterdi ama neden yardım etsin ki buna? biraz saçma sanki.

--- spoiler ---