12 Temmuz 2023

resident alien s02e10:

 The Ghost of Bobby Smallwood

--- spoiler ---

.komiklikler yanında derin mevzulara girelim demişler, kızı ile görüşememe olayını çok büyütmediler, yanı kız üzüldü falan filan ama bu kadarla kaldı, bu olaya devam edecek gibi, en azından o konuda dramı devam ettirmediklerine sevindim.

.onun yerine ölüm korkusu olayına girdiler ve ölüm korkusunu yenmek için gidip yaşlı adama ötenazi yaptı, duygusallaşmadı ama benzetmeler iyidi, mevzuyu merak etmesi de güzeldi. yaşadığın zamanın kıymetini bilme olayı zaten bariz bir olay, bunu turta üzerinden açıklaması komik aslında.

.hafızasının silineceği zaten ortaya çıkacaktı, uzatmadılar neyse ama duygusal mevzular için bunu da kullanmak istemişler, sorunlarla başa çıkma olayı gibi.

.belediye başkanının ve karısının olayı ya da barmen kızın yeni sevgilisinin olayı da bunun yanında sıkıştırdıkları duygusallardan, adamlar komediden canı sıkılıyor ve böyle yapıyor gibi.

.şerif ve yardımcısı da aynı şekilde iyi arkadaşken diğeri şehirli polis olarak aralarına girdi, yine komik ama duygusal diyebiliriz.

.80 yıl önce kaybolan çocuğun dna'sını nasıl buldu kopya etti, hem çocuğa girmek zorunda mıydı ki? uzaylı velet bedene kavuştu, onu da baş örtülü kız buldu ve güya iyi uzaylı olmasını öğretecekmiş, komik değil, dünyanın sonu geliyor mesajı iletemedi ama bu salak kızın olayları ile uğraştıracaklar.

--- spoiler ---