29 Haziran 2023

the walking dead s11e20:

 What's Been Lost

--- spoiler ---

.bitse de kurtulsak...

.bitmiyor bir türlü dizi, yine karın ağrısı, yine aslında aynı hikaye yeni bir topluluk ve gücü elinde tutanlarla problem yaşıyorlar, bir nevi asiler bunlar ama kendi topluluklarını da ayakta tutamadılar, devamlı aynı hikaye. 

.şimdi bunları toparlayıp bayıltıp bir yere götürüyorlar, ne yapacaklar belli değil. daryl ve carol yine bunları kurtarmaya çalışıyor ki bu da defalarca oldu, rick'i komple unuttular böyle mi bitirecekler rick olayını o da saçma yani.

.buradaki olay aslında çok yerel, dünyada ne olduğunu anlatmaları gerekiyordu, ona hiç girmeye niyetleri yok, bir sürü soru işareti yapmışlardı onlara falan girmeyecekler. bu küçük toplulukta ki şu ana kadar en büyükleri buydu, işlerin nasıl gideceğini konuşmakla meşguller.

.oğlunu beslemesi için hücrede yalnız bıraktığı mal adamı kurtardılar ve sonunda onu da öldürdüler, birlikte hareket edecekmiş gibi davrandı, güvenilmez olduğu belli ama iki saniyede satması da komik, silah olduğunun farkındalardı herhalde, hızlı okçumuz carol işini halletti. bölümdeki en iyi sahne buydu aslında.

.avukat kızımız eugene için suçlama yapacaktı ama onun yerine yanına geçti, diğerlerinin kaçtığını öğrendiği için bunu yaptı ama yine de saçmaydı. kardeşini gösterip başına bir şey gelmemesini mi sağladı yani?

.dizinin senaryosu da güvenli değil, daha geçen bölüm askerlerimizin başı buradaydı, şimdi nerde? ben mi kaçırdım izlerken? adamı yok ettiler, bir tek ona güveniyorduk, böyle ilkel bir toplumda güya kurumlar çalışıyor diye izlenim veriyorlar mümkün mü abi? gücü elinde tutan kullanır, aşırı saçma.

--- spoiler ---