12 Haziran 2023

superman and lois s03e01:

 Closer

--- spoiler ---

.üçüncü sezonu çoktan başlamış, izlemesem mi diye de düşündüm ama büyük olasılıkla başka dizi bulamayınca bunu izler bitiririm. aslında izlemesi hala keyifli, süpermen tiplemesi iyi, diğerleri çok yapay, komik derecede işliyor işler. süpermen'in iyi aile babası, aile draması şeklinde düşününce de normal, geri kalan zamanlarında dünyayı kurtarıyor. süper güçlü ergen oğlu ile takılıyor falan bunlar aslında eğlenceli ama dramların dozu kaçarsa bir şeye benzemez.

.esas güçsüz oğlanı canlandıran tip diziden ayrılmış, diziden nefret ettiği için mi ayrılmış? yorumlarda öyle yazmışlar ama net sebebini bulamadım, yerine koydukalrı tip iyice komik olmuş, bu eleman yine dizideki nerdeyse en doğal karakterdi. kötü oldu yani.

.lois'de kanser falan çıkacak gibi, haber için gittiği doktordan önce hamilelik şüphesi sonra kanser şüphesi ile geri dönmüş oldu, bir de kanserle uğraştıracaklarsa o kötü olur. süpermen bile kanseri yenemez olayına m gelecekler? onu bilemiyoruz.

.yeni kötülerin durumunu anlamadık, o aşırı saçma, çizgi film gibi ama kötü anlamda, olmuş. walking dead'deki çekiçli, expanse'deki kuşaklı tip burada kötü karakter, insanlara özel güç veriyorlar ama şimdilik sadece tadımlık bir şey olmadı. belki de bu sezon böyle olmayacak.

.türkçe altyazıda çevirisi de kesilmiş gibi, oradaki puanı da çok düşük aslında aksiyon için izlenebilecek bir dizi değil ama özel güçler ve aile draması şeklinde belki işe yarayabilir, özellikle karakterler içe sinerse bu böyle.

.mesela lane'in boşanma olayı, kızının sevgili olayları falan inanılmaz saçma ama bu salak karakterleri sevebilirseniz izlenebiliyor.

--- spoiler ---