13 Haziran 2023

silo s01e04:

 Truth

--- spoiler ---

.geçmiş olayları aslında silo'nun çalışma prensibini açıklaması açısından da güzel düşünülmüş, gerilim dozu da güzel, neden beğenilmemiş ya da sonraki bölümler sıkıcı denmiş ben pek anlamadım, gayet güzel gidiyor. aynı dozu koruyamazlar zaten, silo'nun dışı ortaya çıkacak diye de beklememek lazım.

.silo'da ölenlerin eşyalarının çoğu geri dönüşüme gidiyormuş, geri dönüşüm olayı başlı başına bir müessese, güzel de yapmışlar, kızın hikayesi de iyi aslında kardeşi ölmüş annesi de sonra intihar etmiş, hasta mıymış? bir olayı varmış zaten ama ikisi de gidince babasıyla kalmış, eşyalarını bile kendisi götürmüş, nasıl babaysa artık.

.bu haldeyken mekanik kısma inmış ve bir şeyleri tamir etme olayını fazla vurguladılar ama olaylar oradan başlamış, baba'nın sözü de her şeyi tamir edemezsin'de düğümleniyor, ilginç yani.

.şimdi kendisi şerif oldu, bırakılan ipuçlarını değerlendiriyor, adam havalandırmaya saklamış, diğer konuda bir bilgi var mı bilemiyorum ama şerif yardımcısı ile birlikte takılacaklar, bölüm sonu adam öldü mü ölmedi mi bilemiyoruz, odasında biri geldi, normalde şiddet olmayacak diye düşünürüz ama herkes birbirini dövmeye başladı, şerif yardımcısı da sakin bir tip gibiydi ama fazla dağıldı.

.telsizi de dinliyormuş, bir şey konuşmadılar ama ilginçti yine de. ekranda görünen yeşillikten kimse bahsetmedi, şerife yardımcı olan tip fark etmişti aslında ama henüz bir bahis yok. yargıdan sakallı tip de bunlarla takılıyor gibi, ötesini henüz görmedik.

--- spoiler ---