11 Haziran 2023

silo s01e03:

 Machines

--- spoiler ---

.en iyi bölümü buydu aslında, gerilimi de iyi taşıdılar. jeneratörün durması sırasında ekranda yeşil görüntüyü gördüler, kamerada bir filtre var, orası kesin. dışarsının yeşil olduğuna inananlar cemaati falan kurulması gerekiyor ama çok yavaş ilerliyor yani karakterler bağlamında olayların yavaş gideceği çok belli.

.yargı tarafından tipin ailesini de gördük, normal insanlar olarak görünüyorlar. kararlara karışılması ya da güçler ayrılığı olayı da var ama belediye başkanı kendi istediğini yaptı ama sonunda öldürüldü, tam da adamla takılacaklardı, bu yaştan sonra tam mutlu olacakken pat diye ölmeleri iyi olmadı. yeni şerifin ilk olayı bu olacak herhalde.

.jeneratör olayı iyidi ama hiç mi tamir olmayacak? neden bu konuda bir plan yapmamışlar, kurucular çok zeki falan diyorlar ama adamlar sanki hiç tamir olmayacak gibi alternatif bir şey düşünmemiş, buharın nerden geldiğini bilmiyorlar, belki onu baştan kesseler hiç sorun olmayacaktı, şimdi sadece buharı kapatıp durdurdular sonra beklediklerinden de hızlı ısındığı için kadın kapağın oraya soğutmaya daldı, suyun içinden çıkarak mevzuyu halletti.

.su fobisi de varmış, onu gördük, korkuyordu, onu halletti ve adamın bulduğu şeyi devam ettirecek olmalı. diğer tarafta rozeti alırken de ipucu aldı, şerif buna bir şey bulursam haber ederim demişti, görürsen anlarsın demişti, durum bundan ibaretmiş. gizemli şekilde adam pat diye çıkmıştı, sonra da pat diye ölmüştü ama bir şey keşfeden insanların neden ölü şekilde görüldüğünü ya da öldüğünü de sorgulamaları gerekiyor, belki giydikleri kıyafetten belki başka bir şey? tüm bunları çözmeden geride güya ipucu bırakarak iş yapıyorlar ama uzun soluklu hikaye olsun diye bu böyle.

.10 bin kişi varmış, o güzel aslında ama henüz diğerlerini pek göremedik, üst kattakiler alt kattakiler ve orta kattakiler var. sınıflarımız böyle gibi.

--- spoiler ---