30 Haziran 2023

silo s01e10:

 Outside

--- spoiler ---

.hikayesi çok iyimiş. gizem dizisi için gizemleri çok iyi devam ettirdiler, bir sürü cevapsız soru kaldı, sinri bozucu ama keyifli bir sinir bozuculuk...

.bu kadar imkan varken ısı bantları ile insanları zehirliyorlarmış (lan ben bunu çok yanlış anlamışım, daha önceki ısı bantları işe yaramıyormuş ve insanları korumuyormuş yavaş yavaş ölüyorlarmış ya da görüp kaskı çıakrdıkları için ölüyorlarmış, şimdi sağlam ısı bandı ile hayatta kalmış sanırım), buraya kadar tamam ama dışarsı da yeşil değilmiş, gördükleri görüntü neydi o zaman? hdd'deki görüntü? it başkanı her şeyi biliyor ama açıklamıyor, kurucular gizemli diyor, eyvallah da sen biliyorsun işte açıklasana dışarı çıkıyor ve ölecek işte. yok açıklamıyor...

.kıyafetin camı da ekranmış, dışarsını yeşil gösteriyor, böyle bir teknolojileri var ama farkında değiller. yeterince kıyafetleri var mıdır bilemiyorum ama o da çok ilginç tabii bomba kısmı şu, dışarda hemen yanı başlarında bir sürü silo var. burası gerçek dünya mı peki? onu bilemiyoruz gördüğümüz kadarıyla ortalılkta bir şey yok, her şey tamamen yerin dibinde ve muhtemelen dipteki kapı da silo'ları birbirine bağlıyor. neden birbirlerine bağlantı kurmamışlar peki? büyük bir şehir gibi olurdu? kurucular gizemli gerçekten.

.dışarı çıkmak isteyen çıkar ama ölür, bunu kıyafetle sağlıyorlar, buraya kadar eyvallah ama dışarsını yeşil gösterip ekran temizlemek zorunda bırakmak nedir? bunun oyun olduğunu bu kadın fark etti, hadi o güzel bunu da çok beğendim ama bu sefer ağacın dibindeki cesetleri ekranda görüyorlar, giysi ekranından göremiyor ve son dileği olan şerif rozetini oraya bırakıyor, bunu hiç anlamadım.

.gördüğünün yalan olduğunu anlamak için böyle yapıyor gibi anladım ama kimseye aktaramadı bunu. ekran yalan, tüm ekranlar yalan! mesaj bu ve harika ama gerçek nedir? birçok silo'nun oluşu ve dışarda kıyafetsiz hayatta kalamayacak oluşu...

.kurucular önce dışarı çıkmayı serbest bırakıyor ama çıkanlar ölür diyor. buraya kadar tamam ama çıkan herkes de dünya normalmış, bir yalanda yaşamışız diye ölüp gidiyor ama ölüleri yok. herkes öldüğünü görüyor, iç ekranda cesetler orada ama çıkan görmüyor! bunu anlayan beri gelsin.

.ekrandakilerin ölüleri görmesi gerek, bu tamam. çıkanın ölüleri görmemesi de gerek diyelim ama kıyafetin öldürdüğü kesin değil mi? bantlar zehirliymiş, buna da tamam, bu durumda rozeti koyduğu yerde cesetler var ekrandaki görüntü bozulduktan sonra bunu görmesi gerekirdi ama bunu yapmadılar, dışarı çıkan zaten ölecekse neden bu kadar zahmete girmişler? o biraz saçma ve açıklaması yok, bunu da gizemlere verelim artık.

.bölümdeki en saçma sahne de yukardan aşağıya atladığı ama ölmediği sahneydi, yani buna da hiç gerek yoktu ama bant olayını çözebilmek için kadına ulaşmaları gerekiyordu, o yüzden hızlıca aşağı inmiş oldu. o kadar demirin kalıntının üzerine düştü, hiçbir yeri parçalanmadı ve iki saniyede bunu çektiler, üzerine büyük bir klima düşmesini böyle engellediler, üstelik klima ondan daha önce düşerdi, onu da hiç hesap edememişler. yani bu sahne olmasa bölüm harika olacakmış öyle söyleyeyim.

.mekanikte hemen baştaki tip bunu ispiyanladı, ona lafım yok ama ben başta görüntüyü silo'ya yaymaya çalıştılar, sadece gözetleme ekranında bunu gördüler, gözünüzü kapatın dedi it başı, hepsi kapattı. sakallı tip de bilmiyormuş, kapatınca ne oldu? kimse merak etmedi, kimse sormadı falan, saçma yani.

.bu da biraz saçmaydı açıkçası, kimsenin merak etmiyor olması inanılmaz saçma aslında. rob denen elemanın da it başının gölgesi olacak olması belki bunla ilgili olabilir. kırmızı anahtar sunucunun kapısını açıyor, kadın fark ettiğinde anahtarla oraya koştu, dünyayı gerçek halinde görmesini engellemek için çok zahmet çekmişler, bizi de kandırmış oldular ama iyidi gerçekten...

--- spoiler ---