23 Haziran 2023

silo s01e09:

 The Getaway

--- spoiler ---

.10 bölümlük sezon için hikaye ağır akmış, şimdi olaylar gelişti ve bir yere gidecek ama adamın bıraktığı videoyu elli saatte izlemesi biraz sinir bozucuydu. gerilimi vermek istemişler, güzel de vermişler hop oturduk hop kalktık ama ilk bilgisayarda yüzde saymasını uzun süre beklerken ikinci bilgisayarda çok daha hızlı oldu, aralarında bu kadar fark olabilir mi? o biraz saçmaydı.

.diğerlerinin aniden bu kadar yardım etmesi de garip oldu, kadın en son aşağı atladıktan sonra sabit disk içindekileri görmek için sakallının evine kadar gitti, karısını falan kandıracak zannettik ama kadın gitmesine izin verdi, oğlu için yaptığını söylüyor, o kısımlar garipti aslında.

.it başının her şeyin başındaki insan olması modern dünyaya bir gönderme aslında, güzel düşünmüşler. sakallıyı da gölgesi olarak belirleyecekmiş ama ailesini önde tutuyor diye vazgeçmiş, bazısının ailesi var bazısının yok.

.esas sorular son bölüme kaldı, biraz daha bölüm bırakabilirlerdi çünkü dışarda ölenler neden ölüyor? sadece ölü mü gösteriliyor yoksa gerçekten zehirleniyorlar mı? bunu çözmek kolay iş değil, bunu nasıl soracaklar? bunlar daha yeni dışarda hayat olduğunu ve kameranın yalan olduğunu yeni fark etti, halkın ayağa kalkması gerekiyor ama zor yani nasıl olacak bilmiyorum bir bölüm kaldı, hikayeyi silo dışına taşımayacakları için sonraki sezon kötü olabilir.

şimdi neden insanlar içerde duruyor, it başındaki elemanın kırmızı parlak anahtarlığı nedir? dışardan mesaj mı var? neyin derdinde bu kadar insanlar, mevzu nedir? onu bilemiyoruz.

.burdan başla diye dosya ismi koyuyor, binlerce dosya var ama bir kısayol falan koyamıyorlar, o komik, hadi bunu yaptın diyelim, bu videoyu birlikte izleyemiyorsak ölmüşümdür diyor ama başının belada olabileceği de bariz, buna rağmen iki saat romantik mevzular ve sonunda en önemli şeyi söylüyor, onu da dosya ismini arat bul falan derken bir sürü zaman gidiyor, diğer tarafta da elleri armut toplamıyorlar, mekanı bulacaklar zaten, garip yani.

.elleri titreyen şerif yardımcısı arkadaş kendi başına düzeltmeye çalışırken eski büroşürü gördü, bir sayfasını alıp kalanı yaktı, o da bu tarafa geçecek gibi görünüyor ama tüm bunlar için zamana yok, sonraki sezona kalacak gibi, en önemli gizemi açıklarlarsa zaten dizi bitecek, onu güzel yapmaları gerekiyor.

.bir de su meselesi var, sudan korkmaya gerek yok gibi bir şey söyledi, kapı var orada oradan geçmelisin dedi. kendisi neden yapamadı? onu anlamadım ama kendine belirlediği görevde karıya takılmasıyla kaybetmiş oldu, ilanı aşk etti ama o biraz saçma oldu.

--- spoiler ---