19 Haziran 2023

silo s01e08:

 Hanna

--- spoiler ---

.çabucak güncel bölüme gelmiş oldum. hızlı geçiyor aslında dizi ve sonrasını merak ettiriyor. bu bölümü de olayları fazla hızlı akıttılar ve çözdüler. silo'nun başındaki tip it başıymış. esaretin bedelinden buralara kadar geldi işte abimiz, iyi oynuyor ama...

.zor kararları verip insanları öldürmüş ama sebebini açıklamadılar, belki bunlar da dışarısı hakkındaki olayları bilmiyor ya da daha üstü var olayın, o da belli değil. şu an her şey kapalı devre, dışardaki kameraların neden gerçeği göstermediğini bilemiyoruz.

.sidiq elemanının annem ne olacak demesi komikti, sabit disk için ondan yardım istedi, eleman annesi yüzünden geri çevirdi, hem gerçekçi hem ilginç, önceki ölen elemanın eski sevgilisi olduğunu da anladı, derinlikli bir hikaye yani, ilginç bir andı.

.diski sadece kendi ofisinde açabilir ama oraya da gidemiyor ama saklayarak belki bir yolunu bulurdu, diskte ne var? listeler ve görüntüler var, yani dışarsının görüntülerini görüp şerifin karısı çıkmıştı, şerif de sonradan karım haklı diyerek çıkmıştı ama hepsinin öldüğünü gösterdiler, belki gizemi tam çözemediler bilmiyorum.

.büyüteç neden yasak? annesini bu yüzden mahvetmişler, annesi kalp rahatsızlıklarını çözmek için büyüteç yapmış, tavşanı kurtarmış, çocukları da kurtarabilirmiş ama izin vermemişler, kuralları çok sıkı uyguluyorlar, büyüeçle makinaların arkasındakini öğrenecekler diye falan mı? sanırım mekaniğe geri inecek ama atlayarak indi herhalde ölmemiştir, şaşırtmaca yapalım demişler, komple ilginç bir bölümdü. 

.babası ile barışması da iyidi, kameraları göstermesi ile bağlantılı aslında, annesi babasına hiç inanmamış, değişik bir dram, takdir ettim. kimsenin aklına devamlı izlenebilecek olmaları gelmiyor herhalde.

--- spoiler ---