18 Haziran 2023

silo s01e07:

 The Flamekeepers

--- spoiler ---

.baştan beri sorduğum soruyu cevapladıkları için çok iyi oldu. neden hiç hikaye yok, nasıl hepsi unuttu diyordum. bunun için suya bir şey attılar, hatırlayanların soylarını kuruttular dedi, ne kadar mümkün olmasa da bunun için uğraşmaları aslında bir taraftan açıklama sayılabilir.

.aynalardan herkesi izliyorlarmış. çiçekleri ikiye çıkart notunu zaten garip bulduydum, aynayı görünce anladım, zaten bölüm de öyle başladı. izleyenler de yargı imiş, başlarındaki adam da sakallı tipmiş. daha ötesi yok mu peki? neden böyle? çalışanlar neden bunu yapıyor? insanların güvenliğini sağlamak için mi? olay nedir? biraz temellendirmeleri gerekiyor, yani en baştaki kim? sakallı olamaz herhalde?

.bu kadar kameraya gözden kaçırmaları garipti ama onlar da bozulanı tamir edemiyorlarmış. bir sürü şeyi cevapaldılar aslında, şerifin annesi de büyüteş yaparken yakalanmış sonra intihar etmiş, neden intihar ettiğini anlamıyoruz. babası doğum kontrol çıkartma yalanını biliyormuş bir şey dememiş ama yine de kadını çıkartmaya yardım etti.

.insanları kandırıyorlar diyen en baştaki karıydı bu, ilaçla uyuşturmuşlar. okyanus hayali ile başladılar, güzeldi yani hepsi, güzel tasarlamışlar ve güzel cevapladılar. bazıları gerçeğe ulaşmak için savaşıyormuş. şerif de araştırarak bunu bulmuş, aynaları anlamış ve sonra dışarı çıkmış, geride de bir sürü ipucu bıramış, hepsini nerdeyse buldu ama bölüm sonunda kadını paketlemeye geldiler, o da kaçtı galiba. nasıl işin içinden çıkacak bilmiyoruz.

.kamerayı bildiğini çaktırmaması gerekirdi, kadın aynanın önünde duruyor gibi falan yapabilirdi ne bileyim bir şekilde kandırırlardı, bundan sonra nereye gider olay orası belli değil. yıldızlar muhabbeti de belli oldu, sidiq oğlanı bunu öpmeye kalktı ama o da gereksiz bir hikaye işte. yıldızlardan bir yere gittikleri yok.

--- spoiler ---