18 Haziran 2023

silo s01e06:

 The Relic

--- spoiler ---

.dozu fazla düşürdüler, geçmişe dönüşü de çok artırdılar. silo ile ilgili büyük sorular hikayesi falan güzeldi ama hepsi aslında baştan beri tekrar ediyor, yeni bir şey olmayınca tekrara düşmüş oldular ama bölüm sonunda da şaşırtmaca yaptılar.

.zaten en başından beri odalarda mikrofon var, ses yapalım duymasınlar olayında kamera neden yok diye düşünüyordum meğer her odada kamera varmış, adamlar truman show'a çevirmiş olayı, en azından ilk intiba o şekildeydi, nereye bağlayacaklar bilmiyorum ama çok ilginç oldu o kesin.

.polisiye olaylar bence akmıyor, yani şerif olarak delili bulsun ve araştırsın diye şerif yardımcısını kullanması falan pek olmadı. adamın da sıkıntısı varmış ama antlaşmayı ezbere biliyor, çok çalışkan biriymiş, antlaşma olayı da ilginç aslında kurucular dedikleri antlaşma mı yapmış yoksa isyandan sonra mıymış? silo hakkındaki en büyük sorun nasıl hiç kimse hatırlamıyor? nasıl hiçbir hikaye yok?

.ayrıca dış dünya ile ilgili bir büroşür bulunda neden bu kadar şaşırıyorlar, dışarda gördüğü manzara zaten bir dış dünya olduğu, bitki örtüsü olduğu yönünde, eğitimde dünya ile ilgili herhangi bir şey verilmiyor mu? yıldızları bilmiyorlar, deniz ve okyanus da bilinmiyor galiba, diğer görüntüler de garipti. 

.bizim oğlan bir yerlere ulaşmak için kadınları kullanmış, eşyaları bulması için çevresi geniş bir kadını kullanmış, şerif onu ilk soruşturdu, sonra tek geldi, elindeki en önemli relic'i almış oldu, onu incelerken de kamerada izleyenler olayı yöneticiye taşıdılar, yargı falan biliyor mu olayları? sakallının anlattığı kimsenin bilmemesi gereken olay bu mu acaba?

.yargı ve izin meselesi de sıkıntılı, sakalının yanındaki adam, gölgesi olacak adam katil çıkıyor hiçbir şey olmuyor bu da iki lafla geçiştirildi. sonra kadın adam beni kullanmış diye vazgeçmeye çalıştı o da olmadı, kadın normalde başına bir şey gelecek bırak gel demişti, yani ufak tefek şeyler ama biraz saçmalamaya başladılar gibi.

--- spoiler ---