27 Haziran 2023

resident alien s02e07:

 Escape from New York

--- spoiler ---

.bu sezonun en hareketli ve eğlenceli bölümü oldu. uzaylı arkadaşın dövüşmesini daha önce görmüş müydük bilmiyorum ama bu karın ağrısı uzaylı avcısı karıyı güzelce dövüp sonra öldürdü. trendeki sahne de güzeldi, öncesindeki karşılaşmaları da iyidi.

.yumurta olayı da ilginç oldu. bölüm sonu yumurta çatladı, tam sürpriz yapmışlardı, orası da komikti. insan ve uzaylı kırması yumurta olayı biraz abartı ama içinden ne çıkacak? orası belli değil bu elemanı tekrar doktor olarak istiyorlar, o da garip.

.ölen doktorla ilgisi var mıydı? orada da olaylar oldu. şerif ve yardımcısı da eğlenceli karakterler aslında, adamın konuşması komik sayılabilir, öyle güldürmüyor ama bir hoşluk veriyor.

.bir de deli kadın olayımız var, onu fazla uzatıyorlar belki ama o da dizinin habersiz insan karakteri şeklinde kendi dertleri var, öyle takılıyor. 

.uzaylı ölünce taşa dönüşüyor mu? kadın içinde yumurta olduğunu biliyor muydu? bunları tam açıklamadan olayları hızlıca geçtiler, eleman fark etti, aradıkları uzaylının cesedine gitti, ayakta olduğundan bu çıkarımı yaptı sanki ama açıklama gereği duymadılar.

--- spoiler ---