20 Ocak 2023

house of the dragon s01e10:

 The Black Queen

--- spoiler ---

.hiç olmuş mu bu? bölüm sonunda oğlanın öldüğünü öğrendi ve savaş başladı, game of thrones'da da her sezon sonu kış geliyordu, onun gibi olmuş. çok saçma olmuş. savaşmama olayı kadın yönetici bağlamında mantıklı ama bu şekilde de çok saçma olmuş.

.ejderhalar kafalarına göre mi hareket ediyor? oğlanın ejderhası küçücük hali ile niye saldırdı, kaçabilirdi? o da aşırı saçmaydı, oğlanı takip etmesi, fırtınalar içinde çizgi film gibi takılmaları da aşırı saçmaydı, insan durabilir mi abi? naptınız siz öyle?

.zaten elçi olarak gönderilme olayı da saçmaydı, hadi gönderdin niye tek başına gönderiyorsun, ikisini bir yolla madem? ayrıca kuzgundan nasıl daha hızlı uçuyor? onu da anlamış değilim.

.kraliçe buna mevcut elindekileri vererek anlaşma teklif ediyor, bunu kabul etmeyi düşünmesi de saçmaydı ama babasının rüyası olayı da iyice karıştı, amca karakterine söylememiş, o da savaşı pek sever modda ortalıkta artist artist geziyor ama sonuç nedir anlamadım gerçekten, böyle salaklık olur mu?

.haberler gelir gelmez bebek gelmeye başladı, kendi başına doğurdu falan da bebek zaten yaratık gibiymiş, amcanla çocuk yaparsan böyle olur diye uyarmamışlar bunu, onun cenazesi falan da garipti, buna gelen sadece birkaç şövalye var, diğer tarafta olaylar olaylar...

.iki bölümü böyle ayrı yaparak zaten olayı kötü ele almışlar, bir yere varmamış, sonraki sezona savaşı bekleyin modunda bitirmişler, kimin ne gücü olduğu da belli değil. ejderhalarla kapışacaklarsa iyice çizgi film gibi olacak.

--- spoiler ---