19 Ocak 2023

house of the dragon s01e09:

 The Green Council

--- spoiler ---

.bölüm sonu fena değildi ama ulan insanların ne günahı var üzerlerine niye ejderha indiriyorsun? o kısmı hiç anlamadım, göz dağı vermekle ilgili ama tavandan falan girse daha iyi olmaz mıydı? milleti öldürdü mü bilemiyorum, saçmaydı.

.baştan sona kral muhabbeti, oğlanın kral olmak istemeyişi ve son tahta oturması muhabbetiyle geçti, sadece bu tiplerin bakış açısındandı, diğer taraf ne ara ortadan kaldırdı bilemiyorum, kendi başlarına tahtı gasp ettiler.

.üstelik bunu ölüm döşeğindeki birinin sözleri üzerine yaptılar, konsey masasında karşı çıkan yaşlının kafasını da ezip öldürdüler, bu kadar basit mi ulan? hiç mi hukuk yokmuş bu zamanlarda, adamlar yönetici olarak toplanıyor ama ters bir şey söyleyince öldürülüyor. kumandan tipi kraldan emir alırım diyerek beyaz pelerinini bıraktı, bir delikanlı o çıktı yani.

.kralı bulmaya görevli tipler de oğlanın pisliklerinin farkında olarak bu işi savsaklamaya çalıştı ama o şekilde ilerlemedi, en azından prensesi bulup çıkardılar ve bölüm öyle bitmiş oldu. oğlanı da amca karakterinin eski sevgilisi paketlemiş, kralın eline nedense teslim etti, çocukların dövüştürülmemesi için bunu yaptı ama psikopat arkadaşı kral yapınca işin ucunu nasıl alacak? yani bu işin tarafı olan birini paketliyorsun ve kral olmasına izin veriyorsun, sadece kralın eli ile anlaşma yaparak, çok saçmaydı bu açıdan.

.yani sürükleyici olmuş, devamlı kasvetli havası var, tipler karın ağrısı gibi ama psikopatlıklarından geri durmamışlar. kardeşini babasını yakan tip ağır ayak hastasıymış, ayakları da çarpık ama ne alaka işte kraliçenin ayaklarına halleniyor, uzaktan buna izin veriyor, bu nasıl iştir?

--- spoiler ---