18 Ocak 2023

house of the dragon s01e08:

 The Lord of the Tides

--- spoiler ---

.şimdi de çocuklar büyüdü, hepsi birbirinden uyuz ve karın ağrısı. ergenlikleri hızlı geçtik dedim ama bunların gençlikleri de çok sıkıntılı, bir sonraki bölüme yaşlanırlarsa belki ancak o zaman olur. bu bölüm tamamen durduk yere olay çıkartmışlar, konu kalmamış ve aynı şeyleri tekrar ettiler.

.anladığım kadarıyla bu denizci zencilerin başındaki eleman yaralanınca yerine birini hemen atamak için harekete geçtiler, kardeşi talip olunca olaylar karıştı. buraya prensesin küçük veledini vekil göstermeleri gerekiyormuş ama bu arkadaşlar da zenciyle alakası olmadığı için hepsini piç kabul ediyorlar. kardeş bunu kralın huzurunda söyleyince amca kelleyi aldı da bu işler bu kadar kolay mıydı?

.bölümün esas mevzusu kralın haliydi. öldürmeyen allah öldürmemiş, adam mumya olana kadar yaşamış, haşhaş sütü ile ağrılarını bastırıyorlarmış ama kafa gidiyormuş. kızının geldiğini görünce kalktı, son bir çabayla güya işleri yoluna koydu, ailecek eğleniyor gibilerdi ama hop yine ağrılar geldi, hadi aldılar götürdüler derken kavga çıktı, zaten bunlardan olmaz bir şey. buna da iyi güzel derken kral karısını kızıyla karıştırıp rüyasını söyledi, kadın da kendi çocukları için kehaneti yorumladı, benim anladığım böyle.

.e yine devamlı birbirlerini kesecekler anlamına geliyor ki zaten dizinin olayı bu, esas taht oyunları buymuş, devamlı entrika gerginliği var, aynı hikaye var. prensesin çocukları elbette olmamış, böyle kral mı olur? kim kabul eder bunları? kendisini kraliçe olarak da kabul etmeyecekler, bunu ne zaman göreceğiz bilemiyorum.

--- spoiler ---