17 Ocak 2023

house of the dragon s01e07:

 Driftmark

--- spoiler ---

.ejderhasız veledin gözünün çıkması sahnesi de çok tanıdık geldi, bunun filmi falan yapıldı galiba. şimdi merak ettim arattım ama bulamadım, bilemiyorum artık bu kadar benzerlik fazla yani. göz için ejderha takası garipti, öyle kapanın elinde mi kalıyor bu arkadaşlar?

.ejderha ile tanışma sahnesi de animasyon çizgi filmdeki gibiydi, önce korktu, sonra bindi sonra düşecek gibi oldu, havalarda uçtu falan zaten ekran ve çekimler pek olmamış ama yine de hoş tabii.

.esas olay amcası ile evlenmesi hadisesi, gay kocayı paketlediler ama anlaşmalı şekilde mi bu oldu? yoksa öldürdük mü zannediyorlar? onu anlayamadım. amca kocan ölmeden seninle evlenemem deyince planlar uygulamaya kondu. prenses sen iyi bir adamsın derken bence bunu anlattı, orada da yanındakinin başını yakmış oldular da saraydan eksilen bir adamı nasıl bulamıyorlar? herkesin önünde kavga edip ölüymüş gibi gösteriyorlar falan düşünce güzel de biraz zorlama işte.

.bunlar evlenince de olay hallolmuş oldu, artık kimse karşı çıkamayacak, ha bir de neden bu tipler çocuk yapmadı da diğerinden çocuk yaptı? bunun cevabını verdi, çok denemişler de olmamış. eleman böyle olduğum için çok kızgınım diyor da acaba çocuğu mu olmuyor? yoksa fonksiyon mu bozuk? biraz saçmaydı yani. tabii her türlü mümkün o ayrı.

.kraliçenin kafayı yemesi hadisesi çok kötüydü, onu da abarttılar, herkesin gözü önünde gözünü mü çıkaracak? göze göz kafası mı bu? kral bu tipleri idare ettiği için mi böyle? ölmüyor adam bir türlü ama devamlı sürünüyor. kraliçe de psikopat tiple işbirliği yapmaya devam edecek, o da belli oldu.

.bölümün başları cenaze olayı, amcanın gülmesi ve devamlı karanlık çekimler bunaltıcıydı, sonra uyuz bir sevişme sahnesi ve kavga sahnesi ile devam etti. garip bir havası var dizinin, bu yeni tiplere alışamadık, ilk tipler daha iyidi sanki. vikings'deki lagertha'yı andırsa bile böyle yani.

--- spoiler ---