16 Ocak 2023

house of the dragon s01e06:

 The Princess and the Queen

--- spoiler ---

.yıllar sonraya geldik, kral hala yaşıyor ve tipler değişmiş. gençlik halleri daha iyidi. prensesin yaşlılık hali hiç alakalı olmamış. kraliçe de bates motel dizisindeki kızcağız, o da hiç yaşlanmamış yani, ne alaka? aralarında hiç fark yok gibi.

.prenses ile gay kocası takılmaya devam etmiş. kraliyetten güvenlik sorumlusu, elin oğlu (böyle deyince komik oldu) kraliçeye bol bol çocuk veriyormuş. biri zenci, diğeri düz insan, çıkan sonuç düz olunca devamlı söylenti oluyormuş. prenses de mekandan ayrıldı, bölüm böyle bitti. ejderhalı yerlere gittiler. nereler nereler çok bilemiyorum.

.el'in diğer oğlu babasını ve kardeşini yaktı mı şimdi? mevzu bu muydu tam olarak? eleman zaten kafadan sakat gibiydi. kraliçe kimsem yok burada, kimse bana destek olmuyor derken eleman üzerine vazife olarak böyle bir olaya girmiş.

.veletler ve ejderha olayları da karikatürize olmuş. nerdeyse ejderha binicileri çizgi filmine dönmüş yani o hiç olmamış. bir de bu salak veletlerle uğraştırmasalar bari.

.diğer tarafta amca karakteri yeni karısı ve çocukları ile takılıyor. kim kimdi unuttum, bu zenciler diziyi ele geçirmiş, iyi güzel giderken yine çocuk ters geldi, kadın tıkandı, keselim dediler ama adam daha cevap veremeden kadın ejderhada kendini cızbız köfte yaptı, ulan çocuğu kurtarsana bari, neyin kafasını yaşıyordu? bakmazlar diye mi düşündü? aşırı saçmaydı.

.--- spoiler ---