14 Ocak 2023

house of the dragon s01e04:

 King of the Narrow Sea

--- spoiler ---

.aynı şeyleri yazıyorum ama ben bu hikayeleri hep biliyorum. başka hikaye mi kalmadı? yoksa kökeni bu mu? hiç fikrim yok. prensesin bakireliği muhabbetine girdiler, amcası ile sevişme olayı bunların kanında var falan ama ağır yani gereksizdi, aynı zamanda yaş farkı da abartı, kız zaten çok küçük görünüyor, dizi çok sıkıntılı bu anlamda.

.ayrıca o zamanda kadın erkek muhabbeti yapan var mıydı abi? kadın hakları savunucusu olmuşlar, sonra güçlü kadın dizisi çekecekler, hepsi kraliçe olacak falan, saçma bir taraftan ama izletiyorlar işte.

.kralın elinin olayları yeni fark edildi, kız giderken böyle bir güzellik yapmış oldu, evlenmeyi kabul etti ama sen de kral ol dedi ki dizinin şu ana kadar ki en iyi diyalogu diyebiliriz, pek bir felsefesi de yok maalesef dizinin...

.kardeş karakterinin savaşı kazanıp gelmesi, olaylar yaratması iyidi ama kızı ayartıp bir şey de yapmadan tekrar kovulması saçma değil miydi? neden yaptığını söyledi? amacı neydi? varislik olayını iptal etmek mi? kral hala bu konuda dirayetli neyse ki...

.şövalye ile zaten bir şeyler olacağı baştan beri belliydi, kızın dibine adamı sokuyorlar sonra niye seviştin efendim oluyor, yine de olayları ilgi çekici (diyelim) yaptılar, eğlence mekanlarındaki tipler fena değildi. yine tekrar edeyim, bu sahnelerin hepsini bir yerlerde gördük abi, yapay zeka mı yazıyor bu senaryoları anlamıyorum arıtk.

--- spoiler ---