13 Ocak 2023

house of the dragon s01e03:

 Second of His Name

--- spoiler ---

.esas müziğini kullanmaya başladıklarını söylemiş miydim? açılış fena değil ama pek de coşkuyu alamıyoruz, hikayede bir sıkıntı var. son dönem ne izlesem daha önce izlemişim gibi geliyor, sorun benim beynimde mi bilmiyorum ama kralın ava çıktığı hikayelerin ortalaması böyle oluyor.

.kral kızını evlendirmek ister, kız istemez ve kaçar, bu hikaye çok yapılmadı mı? kral geyiği tek vuruşta öldüremez? bunu daha önce görmüştük, beyaz geyik olayı zaten hep vardı, bu hikayeleri nerden duydum ben?

.amca karakterinin düşmana tek başına dalış, teslim olacakken şakkadanak bıçak ile 15 kişiyi indirmesi de daha önce yapıldı, son dönem nerde izledim ben bunu? birebir aynısıydı? ejderha geliyor günü kurtarıyor ama kim sürüyor onu anlamadım.

.sonuç olarak standart hikaye kaktırıyorlar, bu sefer savaş sahneleri bol olmuş, hala oyuncak gibi ama fena değildi, esas karakterlerin sıkıntısı artıyor, bunu hissettirmişler. kral olaylardan sıkılmış, devamlı birilerini evlendirmeye çalışıyorlar.

.amca karakteri yardım haberi getiren elçiye niye zeval etti? onu anlamadım, gururuna mı yediremedi? sonra daldı ama diğerleri de öyle tepelerde olmayacak bu iş diye konuşuyorlardı.

.prensesin domuz avlama sahnesini de kesinlikle başka yerde gördüm. kendisi eş seçecek, babasına devamlı sıkıntı çıkartıyor ama şimdi bir de bunun eş seçimi olacak ve tahtın varisi meselesi bütün sezon gidecek, ilk kraliçe bu mu olacak? hikayeyi hiç bilmediğim için mi böyle bilmiyorum ama yine de kitapları hiç bilmeden ben bunu nerde gördüm diye diye diziyi izliyorum.

--- spoiler ---