12 Ocak 2023

house of the dragon s01e02:

 The Rogue Prince

--- spoiler ---

.her bölüm iki ejderha uçurup böyle götürecekler gibi, eskiden daha çokmuş şimdi azalmış, hanedan için yumurtalar olurmuş, ondan dolayı bir tanesi çalmış ve çocuğu için almışmış, hikaye aşırı yüzeysel geliyor, sonra kız gelip yumurtayı geri alıyor, o ilginç ama ne bileyim çok boş bir dizi.

.ayrıca her sahne, her mekan daha önce görülmüş hissi yaratıyor, game of thrones'da çok gördük galiba, yüzlerce yıl önce hiç mi değişmemiş abi? bu nasıl iştir? onu hiç anlamadım.

.kralın 12 yaşında kızla evlendirilmek istenmesi nasıl bir hikayedir? çok ağır değil mi? ne gereği vardı ki? game of thrones'da da acayip şeyler olurdu da bu baya abartı, neyse ki olayları ilerletmediler, muhabbetler bile yeterince kötüydü, kızı yaşındakini kraliçe ilan edince olay çözüldü, sanki bu oldu yani. kızı yine isyan etti de bunlar hepsi anormal görünüyor.

.zaten kralın eli olacak sinsi arkadaş acılı zamanlarında kızına kıyafetler giydirip kralın yanına yolladı, sonra muhabbetleri arttı falan bu işin gideceği yer belliydi, sadece bu arkadaşın etrafında dönecek gibi, karakter olarak fena değil ama yine de ned straktan buralara geldik.

.yengeçlere yedirme olayını gram anlamadım bunların ticaret yolunda bir olaylar oluyormuş, devamlı ölülerin yengeçlere yedirildiği kesitler gördük ama kim kimi yediriyor? necidirler anlaşılmıyor, kral da savaş çıkmasın tadımız kaçmasın modunda, diziye masraf olmasın diyecek bir taraftan.

.değişik kostümlü yengeçli tipleri mi gördük? onu anlayamadım, gizemli bırakma sıkıntıları var. bir de zenci beyaz saçlılar ayrı bir kol, bu da insana aşırı saçma geliyor, game of thrones'da zenci var mıydı? hatırlamıyorum bile, garip yani.

--- spoiler ---