3 Aralık 2022

westworld s04e08:

 Que Será, Será

--- spoiler ---

.döngüyü başa alıp işin içinden çıkalım demişler. tüm dünyanın yok olması güzeldi aslında, tek sorunları hangi dünya hangisi onu iyi anlatamadılar ya da ben takip edemdim. göğün yarılması meselesini daha önce yapmışlardı, kod dünyası gibi anlatmışlardı onu ama ne alaka yani? mevcut dünyada iki tane kodlu dünya olması lazım sanırım.

.biri dolaresin kafasındaki dünyaymış ama diğer ile nasıl birleşip onu yönetmiş onu anladıysam arabolayım. hale denen arkadaş bu kadar kötü karakterdi ama son anda neden dolores ile çalışmayı kabul etti? hepsi dolores idi bir ara ama hale değil sanırım, onu da anlamadım.

.william abimizin neden böyle olduğunu da açıklayamadılar, esas kötü olarak herkesi öldüren, insanları ve robotları öldürek abimizden çok daha iyi bir fikir beklerken standart yok oluş fikrini anlattılar, bunu da tamamlayamadılar ama yine de hoştu.

.bernard abimizin son planı sadece silahı saklamasıymış, diğer senaryoların hepsini çalıştık diyorlar iyi güzel de ulan hepsi pisi pisine öldü, yan karakter karısı gelip yine son dakkada yardımcı elemanı öldürdü.

.baba ve kız olayı da pek olmadı, bunlar hep sonradan eklenen karakterler ama adamın bu kadar dayanması da saçma, kızın lezbiyen oluşu da saçma, son anda kurtulmaı da saçma, zaten aykırılar dedikleri arkadaşlara bir şey olmadı, e ne olacak şimdi? döngü ne oldu? gerçek dünya hangisi? orayı bile kaybettim.

.dolores'in aydınlanma olayı hoştu, hepsi kendisiymiş, kendisini uyandırmaya çalışıyormuş, daha önce de böyle bir şeyler olduydu sanki onun tekrarı oldu, tüm dünyayı üçbeş figüran göstererek yok ettikten sonra tekrar ilk oyuna geri döndük ama bu sefer hepsi sadece kod, benim anladığım bu. dolores'in gerçek dünyaya döneceğini düşünmüştüm ama bir barajın enerjisine kaldılar, böyle iş olur mu? 

.bir diziyi daha bitirmiş olduk, westaorld iptal edilmiş, zaten bitişi de ona göre yapmışlar neyse ki hikaye tamamlanmış, döngüler belki böyle devam ediyor diyebilirlerdi ama o kadar abartmamışlar.

--- spoiler ---