1 Aralık 2022

westworld s04e07:

 Metanoia

--- spoiler ---

.olayları çok karıştırdılar ama kurtaramayız dedikten sonra sadece siyahlı abimizin gelip hepsini öldürmesi biraz saçma olmadı mı? bir tek adamı mı durduramadılar? bu elemanın robotu da kafayı yiyor, öyle bir karaktermiş, sebebi nedir peki? hadi maeve özeldi, kodlarına eriştiydi, bir şeyler olduydu, bu nasıl karşı gelebildi? virüs mü bulaştı? aykırı olanlar kendini öldürürken bu herkesin birbirini öldürmesini istedi.

.kültür yok, hamam böceği var olayına girdiler de siz ne yapıyorsunuz derler adama, bu arkadaşların kendilerini eleştirmesi de bozuk oluyor yani böyle, bir yere varmıyor.

.dolares'in gerçek olmama olayını da anladığımı söylesem yalan olur, kod dünyasına geçit açma ile farklı dünyaları anlamaya çalışıyorduk, şimdi bir de hologram mı yapmışlar nedir anlamadım, kendini gerçek sanıyor ama kimseye dokunmamış mı? mevzu nedir? diğerleri ile aynı yerde ama bunlar gerçek değil, diğerleri gerçek, anlamadım, kusura bakmasınlar.

.ilk başta herkes bunu dinliyordu, kulenin sesi yüksek çıkınca kimse dinlemedi, bu da olmadı, böyle tanrı mı olur? nedir yani?

.babası ile buluşmaları da fazla kolay oldu, yirmi yıl sonra adamın robotu ile karşılaşıyor, duygusallık biraz düşük kaldı, devamı gelmedi ama zaten bir şey açıklamaktansa sadece sahnelere odaklanmışlar, o yüzden yarım kalmış, ha güzeldi ama yine de ne bileyim meh dedim.

.bernard o kadar plan yaptı bunun için miydi? sol elinle uzan dedi ama yine de öldü, hani? neyi planladı onu anlamadım, iki başlangıç gördük, maeve'i kandırıyor gibiydi ama sadece ölecek diye mi? onu da anlamadık, iki olasılıklı dünyayı birleştirip anlatmaya çalıştılar, hadi ona tamam da sonra ne oldu? neye yaradı bu kadar iş? iki kişi gidip bu şekilde mi saldırdılar? bir kişi gelip tüm dünyayı yok mu etti? olmadı yani.

--- spoiler ---