30 Kasım 2022

westworld s04e06:

 Fidelity

--- spoiler ---

.çok acayip işler oluyor ama takip edebildiğimi söylersem yalan olur. hikaye içinde hikaye, kendi klonları üzerinde çabalayan insan modelinin filmleri vardı, ona benzetmişler. caleb kızına ulaşmak için klonlarının yardımı ile mesaj gönderiyor, yirmi yıl sonra falan bunu yapıyor, tam da o zaman telsizden konuşma gidiyor, diğer tarafta da olaylar oluyor, ilginç ama pek mümkün değil. sonra da ölüyor.

.insan zihnini makineye taşımayı sadece bu deneyi yapmak için uğraşmaları da garip, bir sürü şey yapılabilir ama hayley denen tip sadece intikam peşinde gibi, bir makineden bunu beklemek de saçma, sonra her şeyimiz mükemmel neden intihar ediyorlar diyor, caleb de senden kaçıyorlar diyor, bunlar nasıl makine?

.yani pek etraflıca düşünmemişler sadece insanlığı pohpohluyorlar o kadar, başka bir şey olmuyor. devamlı özgür irade pohpohlanıyor ama bir bakıyorsun hepsi hikaye, hikaye içindeyiz diye söylenip duruyorlar ama sonuçta aynı...

.maeve'nin gelişi güzel oldu da nasıl bitirecekler anlamadım. küçük kız neyse ki sağlam bir tip olmuş, bizim karateciyi hemen fark etti, zaten tobotların bunları taklit edebilmesi de saçma bir yerden sonra, diğerinin yerine geçmiş, içinizde köstebek var diyor ama geçtikten sonra olaylar gelişti, son olayda karşılaştılar gibi gösterdiler.

.ilk kız arkadaşından şüphelendi, sonra bu elemanı anladı ama son anda maeve kurtardı, yine böyle bir şeyler işte. bernard bu haliyle harika bir karakter oldu, kahin modunda olaylara ihtimaller olarak yaklaşıyor, kafa nasıl kaldırmış bilemiyorum ama olay güzel, sadece neyi düzeltecekler onu anlamak mümkün değil, tüm dünya enfekte olmuş, hepsi makinenin kontrolünde, nasıl düzeltecekler? biraz saçma olacak sanki.

--- spoiler ---