27 Kasım 2022

westworld s04e05:

Zhuangzi

--- spoiler ---

işleri çığrından çıkardılar, doleres hikayesini de hiç hatırlamıyorum, kendi kendisini tanrı yapmış, westworld'ü yıkayım derken böyle mi yapmış? en son yapay zeka ile savaşıyordu? saçma oldu biraz ama hatırlamıyorum.

.teddy arkadaşımız ona durumu anlattı, insanları kontrol eden makine, yazdığı hikayeler gerçek oluyor, başındaki patronu da vampirli diziden bir tipti, onu da kontrol ediyor, sahneler çok güzeldi aslında da ne bileyim dizinin bütünlüğü kalmadı, ne alaka diyorum izlerken...

.bir de herkesin hikayesi ayrı dizi oldu, zamanları farklı, hikayeler farklı, birleştirince de bir şeye benzemeyecek çünkü bir taraftan bernard bunlar olmasın diye mücadele etmiyor mu? zaten robotlar kazanmış, hale'e göre öyle. hatta tanrı olmuş, tanrılıktan sıkılıyor, mevzu bu. diyaloglar güzeldi.

.siyahlı abimizin robotu da kaçaklarla yüzleşti, etkileşime girince onlar da etkileniyormuş. kadının muhabbet güzeldi, ölmeden kurtardılar, kendisi de insana gitti, daha iyi bir sohbet beklerdim ama yine de hoş oldu. 

.yine de güzel bir sezon olacak gibi görünüyor, hikayelerin nasıl toparlanacağına bağlı, bir de ne olduğu hatırlasam daha iyi olacak belki ama yine de olsun. belki ilk sezonu tekrar etmek istemişler, ondan dolayı böyledir.

--- spoiler ---