15 Aralık 2022

the peripheral s01e08:

 The Creation of a Thousand Forests

--- spoiler ---

.aslında o kadar kötü bitmedi ama şimdiye kadar eğer biri ölürse oyunda da ölmüyor muydu? bu alet bilinci aktarmıyor sadece uzaktan kumanda ettiriyordu, bunun üzerine ne dediler, neden şimdi böyle bilmiyorum. bölüm sonunda kız kendini vurdurur ve bilinci diğer tarafa aktarılır şeklinde bitti, açıklaması olsa iyi olabilirdi, bir şeyler planladılar ama anladığımı söyleyemem.

.kök zaman olayını da doğru düzgün açıklamadılar, her harekette bu değişiyor dediler, klasik zaman yolculuğu sıkıntısı ama neden takip edilemiyor? ne planladı, mevzu neydi? bunu da anladığımı söylersem yalan olur. bir iki dövüş sahnesi ile koskoca sezonu bitirmiş oldular.

.hikayenin en güzel kısmı da normal insanların beynine çip takarak unutturma yapmış olmaları idi, komplo teorisyenlerinin en sevdiği konuyu işlemişler. virüs salgını sonrası insanları topluca öldürmüşler ve araziye gömmüşler, milyonlar varmış. her taraf kemikmiş.

.kızın beynindeki olay da bunları serbest bırakacak bilgiymiş, güya güya böyleymiş. bunu engellemek için tüm kasabayı füzeyle vuracaklardı, bunu engellemek için kız kendini feda etti, abisini hiç göremedik, bu kadar zaman ne yapıyorsun derdi yani, oda pek olmadı.

.mafya lideri komaya girdi, şerif yardımcısının olayı iyidi, eleman kafayı yedi sayılır ama yine de tam öldürememiş. kıza tekrar durumu sordu ama söylemedi, aynı zamanda füze saldırısını da haber vermiş oldu.

.mafyanın yeğeni, arabaya su tutan velet diğerleri tarafından eziliyordu, hepsi sarhoş olunca arabayı rayların üzerine koyup karısını aradı, vazgeçmişti ama hepsini güzelce öldürdü. hiç mi kamera yok yani? baya saçma olur artık günümüz dünyasında...

--- spoiler ---