11 Aralık 2022

the peripheral s01e05:

 What About Bob?

--- spoiler ---

.tetikçi arkadaşımız süpermiş ama en son kaçırdılar, tekrar göreceğiz herhalde. işin garibi gelecekten buraya müdahale için çok daha iyi araçlar olması gerekmez mi? pat diye formülü verip her şeyi yazdırabilirler, ilacı böyle yaptılar, silahları böyle getiryiorlar, arabalara görünmezlik yapabiliyorlar ama buranın tetikçisine mi kaldık, yap bir robot koy işte ortaya olmaz mı? anlayamadım gerçekten bunu.

.son yüzleşme olayı da gereksizdi, sadece olay olsun diye yapmış, kadın da kendi periphal'inde takılıyormuş, e bu dünyada kanlı canlı insan yok mu yani? tam olarak mevzu bir yere gidecek mi? yoksa sadece kafa  mı karıştırmaya çalışıyorlar, en son dövüştüler ve öldürüldü, kendi gelmek yerine başkasını gönderebilirdi.

.tomografi olayında bakteri çıktı, kaynak nedir? diğer tarafta olanlar burayı etkiliyorsa zaten işin içinden çıkamazlar, bunu gelecekte bilmeleri gerekir, zenci keltoşun bu konuda bir şey yapması gerekirdi ama sadece ezberletilmiş metni okuyor gibi görünüyor.

.yoldaki pusu sahnesi güzeldi, en iyi arkadaş olayı bozmasa kötü olacaktı belki, bu şekilde silahlı çatışma oldu, abisi çok soğuk kanlı, esas karakterlerli bu şekilde kullanmak istiyorlar, hepsi oyundan da böyle kafayı yemiş gibi ama iyilerdi.

.daha sonra durumu annelerine de açıkladılar, kadın mevzuyu çözdü, zaten karşı tarafta bir sıkıntı var. kız da beklemeden zenciye koştu, saçma bir aşk hikayesi yedirmeye çalışıyorlar o sinir bozucu.

.şerif yardımcısı arkadaş da olayları fark ediyor, zaten görünmez arabayı bulmuştu ama bir şey yapmamıştı, kızla konuştu ama cevap alamadı, adamı taşırken de ağzı burnu dağıldı, tam parayı reddedecekti galiba, sanki para işe yarayacak gibi anlattı ama adam güzel giriş yapmıştı, para değil de bu olayı sonlandırmak için beni öldür demesini beklerdim, bu tetikçinin ailesi ile konuşması da çok iyidi bu arada.

--- spoiler ---