9 Aralık 2022

the peripheral s01e04:

 Jackpot

--- spoiler ---

.evet artık konuşmaları daha uzun tutuyorlar, olay olmuyor, hem kolaya kaçmışlar hem bedavaya getirmişler. gelecek hikayesinde yine tekrara girdiler ama bu sefer bütün kıyamet senaryolarını birleştirmişler, elektrik kesintisi ile başlıyor, virüs ve nükleer savaşla sona gelmişler...

.bu insanlar nerde sorusunu tam cevaplamıyor, nerdeler? bunlar gerçek değil mi? madem bu kadar insan yok oldu nasıl böyle bir teknolojik gelişmeye geçtiler, insan gibi robotlar nasıl yapıyorlar, hadi bilinci aktaramadın diyelim geçmişten nasıl veri alabiliyorsun? bunların cevabı yok.

.peripheral olayına iki kişiyi daha ekleyecekler, tam vücutlu iki gazi ama en başta kız kafayı yedi, kriz geçirdi, gözü neden yamuldu, vücudu etkileri gerçek mi sanıyor? mevzu nedir tam olarak? henüz açıklama yapılmadı, tomografi sonuçlarını bekliyoruz.

.abi kardeş tartımşaları da sıkıntılı, devamlı bunlar arasındaki muhabbete dönüyor, anıları gözlükten izleme olayı güzel ama diğer eleman nasıl pat diye oraya bağlanabiliyor? hiç mi gizlilik yok? gelecekten her türlü yere girebiliyoruz mu yani? hiç açıklamadılar bile.

.bu taraftan da hacker istedikleri zaman diğer tarafa bağlanabiliyor, kod muhabbeti üzerine takılmaları iyidi aslında, diğer taraftaki eleman da komikti ama yine de nasıl mümkün olablir diyor insan, bu kadar ileri gidiyorsun ama hala hackerlık var yani.

.keltoş zencinin olayları da sıkıntılı, gelip konuşup duruyor, devamlı yavşak yavşak konuşan tiple de iletişim halindelermiş, onu anlamadım, bunlar düşman değil miydi? bu adam kendi ailesini yakmış, olayları anlayamadım ama klasik kötü karakter sorunu yaratacaklar, zenci iyi bunlar kötü kavga çıkacak, orası belli oldu.

.geçen bölüm ölen yan karakteri robot olarak geri getirdiler, ölü ölü olarak kalmıyor buarada onu anladık, zaten kavgada ölürsen robotun ölüyor ama beyninde sıkıntı yapıyor, matrix'te ölürsen ölürsün hocam, bunu bilmiyorlar.

--- spoiler ---