6 Aralık 2022

the peripheral s01e02:

 Empathy Bonus

--- spoiler ---

.erken konuşmuşum biraz, hikayeyi biraz farklılaştırdılar ama ordan burdan ekleme şeklinde olabilir. tabii ki kuantum muhabbeti ekleyip zaman yolculuğu eklemek güzel oldu, sadece geçmişi değiştirme olayının sıkıntısı var, buna şimdiden bir şeyler dediler ama pek bir şey anlamadım.

.sadece bilginin zamanda yolculuğu konusu gayet güzel bir mevzu. belki zamanda yolculuk ancak böyle olabilir demişler ama bir vücut yaratıp geçmişten insan bilinci getirip bunu becermeleri 2100'de falan olmaz, onu çok abartmışlar.

.robot gibi yapıyorlar yani altta robot var, üstte deri kaplama bu şekilde bir teknoloyi mümkün değil, arada belki robot gibi görünse ihtimal verebilirdim ama onla uğraşmak istemeimşler, insan gibi görünüyor. bilinç yokken de otomatik pilotta yapay zekada duruyormuş, gerçek dünyada da eline bir haller oldu, belki gerçek ile sanal karışımı bir şey olacak.

.bir de sim denen bir arkadaş var, o da normal techizatlar ile oyuna bağlanmak gibi orada hafif efekt uygulamışlar, normal insan suratı 3d gibi göstermek istemişler, gelecekten bunun içine girip oynayabiliyorlar, gelecekteki koruyucu arkadaşlar da gelip yerel tetikçiye para ödedi, sanki adam kalmadı ya o saçma oldu.

.abi karakteri ve arkadaşlarının olayları da iyimiş, eski askermiş hepsi, gazi muhtemelen ama vücutlarındaki olay drone'larla iletişim kurmalarını sağlayan bir techizatmış. komple birbirlerine bağlanıyorlar, bu da güzel bir düşünce aslında, bunu hayal etmek bile psikopatlık, romanda mı böyle? yoksa bu tarz geliştirmeler var mı acaba?

.aksiyon görüntüleri de fena değildi, karşı taraf da askerdi aslında bu kadar kolay avlanmaları pek olmadı sadece ama bu arkadaşlar iyimiş, onu anlamış bulunduk, her tarafı kopmuş arkadaşın alkol problemi var ama kadroya onu da dahil etmek istiyorlar, o sahneler de iyidi.

.abi kardeş olayı garip, dialogları garip, kız son kararı veriyor falan arada atar yapıyor, anlayamadım, belki başka olay vardır. bölüm sonunda evde ses olur ve bir olay var zannederler, meğer annesi tekrar ayaklanmış ve gözleri görmeye başlamış, durum bundan ibaret ama güzeldi. zaten bölümün ilk sahnelerinde annesinin ölüm ilanını ve ilacını vermişti, bu karşı taraftaki tiplerin ne yaptığı? iyi mi kötü mü olduğu henüz belli değil. diğer tarafta sistemi korumaya çalışan zenci kel kadın var, tipleri çok aramışlar mı bilmiyorum ama resmen her şeyden parça var.

--- spoiler ---