31 Aralık 2022

his dark materials s03e08:

 The Botanic Garden

--- spoiler ---

.pek olmadı. yani yine hoş oldu da dizide eşcinsel yok derken mevzuyu bir anlamda ona bağladılar, yılan rolünü oynaması gereken bilim insanının olayı buymuş, bu mudur yani? sonra kendileri ile dalga geçer gibi bu kadar basit bir şey olabilir mi diye diyalog eklemişler, bu iyi olmadı.

.bir de esas kız ve esas oğlanın mevzusu hiç inandırıcı olmadı, bu kadar zaman pek de sevgi üzerine bir şey yoktu aniden ölümsüz aşıklar oldular, cennetten bahçeye düşüp havva olarak takılırken, tozu bunların sevgisi onarıyor falan, olmadı ki hiç, güzel fikir olabilir, sevgi muhabbeti her zaman satar ama bu sefer olmadı.

.hadi böyle yaptık bari imkansız aşıklar olsun demişler ki o da olmadı, aşkları çok büyük olunca ikna edeceklerdi kabul ama hayatları boyunca her sene banka gelip oturmak nedir? filminden mi hatırlıyorum bu sahneyi yoksa başka filmlerde de kullanıldı mı? bilmiyorum ama bu da olmadı.

.bir tek pan ile buluşmaları harikaydı, sonra cinlerini unuttular ama birbirlerine aşık modda cinleri de birbirleri ile oynuyor ama normalde böyle olmuyordu, pan'ın lyra'yı affetmesi güzeldi, dokunaklıydı, sarıldılar falan insan bir hoş oluyor, hayvan görünümlü en iyi dost muhabbeti zaten esas konusu ama süper bağladılar bunu.

.hala bir tip gelip bunları öldürecek diye uğraştırdılar ki hiç gerek yoktu, onu da gay melek geldi öldürdü, gay muhabbeti yok dedim de bak bunlar az da olsa gaydi, melek de olsa sevgi dolu gay'lerdi, daha öncesinde hatırlamıyorum ya neyse işte.

.o da kendini feda etti, cinini öldüren melek neden ölüyormuş ki? pek anlamadım ama gereksizdi, bir şekilde bitti gitti, zaten esas olay kız ile oğlanın vedalaşmasıydı, bir şekilde çözüm bulmak yerine kabul ettiler, yarık kalmamalıymış, bütün hikayeyi bitiren bir şey, yarıklar olmadan dünyalar arası geçiş olmayacak ama hikaye devam ederse diye kız tekrar pusulayı okumayı öğrenmiş, böyle de bitirdiler. bu da oldu mu şimdi? 

--- spoiler ---