30 Aralık 2022

his dark materials s03e07:

 The Clouded Mountain

--- spoiler ---

.beklediğimden çok daha iyi bir yere geldiler. her şey harika ama bir sorun var sadece bu arkadaşlar normalde cinlerinden az biraz ayrı kalsalar mahvoluyorlardı, şimdi hadi ölüler diyarında bıraktıydı iyi tamam kabul ettik ama bölüm ortasında niye diğer diyara geçirdiler, hadi geçtiler nasıl bir şey olmadı? onun açıklaması yapılmadı.

.enoch açıklaması hoştu. iyi melekler kötü melekler varmış. bu arkadaşlar bir zamanlar insanmış, sonra melekliğe yükselmişler, bu da ayrı film konusu ama gücü ellerinde tuttukları zaman insanlara da hükmetmişler. baba karakterimiz bunlara karşı gelerek iyi yapmış yani, sahte cennetleri ve cehennemlerine baş kaldırı güzel fikir, normal dinlere de giydirmiş oluyorlar. özgürlük konuşması bu anlamda harikaydı, kızını da unutmadı.

.babası ile kızı arasındaki sıkıntıyı da anlamadım, muhtemelen kitabında anlatılıyordur ama daha ilk bölümden beri sevmiyor bu kızı ama sonunda kendini feda ediyor, anne karakterinin durumu da bu anlamda biraz garipti ama sevginin gücü mü diyelim? güçsüzlüğü mü diyelim, bu şekilde bağlamış oldular.

.enoch ile konuşma fena değildi, adam niye bunları muhatap aldı? ilginçsin falan diyerek geçiştirdiler ama bir şekilde bunları ikna edince savaşı da kazanmış olacaktı. anne karakteri ne ara özel güçlere sahip oldu? bu yaratıklar ile daha önce de kapışmıştı sanki ama hatırlayamadım, her neyse sen bunlara ihanet etme kabiliyetine sahipsin dedi, güç ve sonsuz yaşam için bunu yapabilirdi, gözlerinde yapacak gibi gösterip son dakika şaşırtmak istediler ama tam oğlan kapıyı açınca hepsi birlikte enoch'a saldırıp kendi açtığı uçuruma attılar, güzel oldu, sahne yavaş çekimde hikayelerin bitişini temsil etti, hoştu, etkiliydi.

.diğer tarafta lyra maymunu gördü, bir terslik olduğunu anladı, uçurumu bombaya çevirmişlerdi zaten hepsi birlikte öldü. bu maymun çok eziyet etmişti ama en son elini uzatıp toz olması pek duyguluydu, etkilendim.

.diğerleri de savaş sahnesi figüranları gibi oldular, arada kendilerini kaybettiler, arada savaştılar, o sahneler pek başarılı değildi ama esas olay süperdi, enoch küpün içinde kimi hapsetmiş bilmiyorum ama o kurtuldu, bu sezon sonrası devam eder mi? hikaye burada bitti aslında ama bilim insanı kadın yılan rolü yapıp nasıl kurtaracak bunları? bitmeyen hikaye mi bu nedir? onu henüz anlayamadık, her durumda çok beğendim.

--- spoiler ---