28 Aralık 2022

his dark materials s03e05:

 No Way Out

--- spoiler ---

.gittikçe güzelleşti şu an ama hala ne olacağı belli değil, bölüm sonu lyra'nın üzerine bombayı saldılar, bu şekilde bırakıyorlar ama basit şekilde de kurtulacaktır, o kadar olaydan sonra zaten bombanın atılması da pek olmadı, yücelerden dokunuş geldi, meleklerin en büyüğü bunlara ders verdi ama kim kimdir? neden böyle yaptı? şimdiye kadar niye yapmadı onu anlamadım.

.ayrıca toz'u da neden geri alıyor? ne zaman başlamıştı? bilim insanı kadıncağızın olayını buna bağlayacaklar, çok da güzel oldu ama sebebini ve ne zaman olduğunu anlamıyorum. açıkladılarsa da bilemiyorum. yılan taklidi yapıp oğlanı ve kızı kurtar diyor. gerçek yılan kadın mı olacak?

.konuşan fillerle takıldığı sahneler iyidi, çubuklarla ilerlerken az daha ölüyordu, bunu kurtarmaya geldiler, devasa ağaçların olduğu mekanlarda biraz takıldıktan sonra toz'u görmek için meyvesinden çıkan kehribar benzeri aletleri lens olarak kullandı ve güzeldi, mevzuyu anladı ama çözümü nedir? onu bilemiyoruz, hikayeleri nasıl birleştirecekler bakalım?

.annesinin olayı da pek olmadı, son dakika kurtulmuş gibiydi ama bombayı yine yollamış oldular, halbuki aleti bozmuştu, nasıl oldu anlamadık, babasının yaptığı şey yüzünden kızı cezalandırılmış oldu, havva meselesi de ne alakaysa artık.

.bölümün esas konusu ölüler diyarı dedikleri yerin kompe araf oluşuymuş, bunlar takılı kalmışlar ve hikayelerini unutmuşlar, hikayesini unutturan bir akbaba var, suçluluk ile çalışıyor, lyra nasılsa bağışık çıktı, will az daha gidiyordu, onu da kurtardı ama herkesi nasıl kurtaracaklar? bunlar bu diyardan açacakları geçitle geçse ne olur? bilmiyoruz dediler sadece, bir de içerdeyken geçit açamıyor, yükseğe çıkmalıyız olayına hiç ikna olmadım, belki hepsi inanınca bir şeyler değişecektir, bilemiyorum. güzel oldu ama...

.ölenler ölü kalmayacak gibi, o pek olmayacak sadece, gerisi gayet iyi gidiyor, umarım bozmazlar.

--- spoiler ---