27 Aralık 2022

his dark materials s03e04:

 Lyra and Her Death

--- spoiler ---

.ben bu nehirde ayrılma sahnesini hatırlıyorum, en azından başka bir filmde dizide gördüm, kitabı bilmiyorum ama hikaye parçası olarak kesin bir yerlerde kullanıldı. çok etkiliydi, lyra tam uygun karakter değil sanki ama yine de çok hoş oldu. pan öldü mü? orada kesildi öyle, kimse ölmeyecek o kesin ama yine de etkilendim.

.ölen çocuğu nasıl kurtaacak? ölen ölü kalmıyor mu burada? neden yardım istiyor? vedalaşamadım bile diyerek pan'ı tehlikeye atması kötüydü, pan'ın ilk tepkileri güzeldi, sonra anlayışlı oldu, tipi değişti falan çok hoş yapmışlar, hala sahne gözümünün önünde.

.annesinin olayı hiç olmadı, güya kızını kurtarmak için mekana daldı, hepsiyle aşık attı ama sonunda  yakalandı, maymundan ayıracaklar, kendi yaptığını tadacak gibi gösterdiler, onun da gerçekleşmesi zor ama plan saçmaydı. böcek arkadaş daha iyi yardım edebilirdi sanki, yakalanması çok basit oldu.

.bomba niyetine bu aleti yapmaları da saçma, bir de güdümlüymüş, saçından kızı bulacak ama kız diğer tarafta olacak, bilemedim yani neler olacak?

.azrail muhabbeti fena değildi, doğduğun andan beri peşindeymiş, senin geçişini kolaylaştırıyormuş, oraya kadar gidebilirmiş, yolu gösteriyormuş, diğer taraf dedikleri yer araf gibi bir şey bekleme salonu gibi, aile dizisinde ölüme fazla girmişler, ahiretleri de böyle demek, hoştu aslında, umarım dağıtmazlar hikayeyi.

--- spoiler ---