26 Aralık 2022

his dark materials s03e03:

 The Intention Craft

--- spoiler ---

.biraz toparladılar ama yine anne karakteri hiç olmadı, baba neden bu kadar kötü? kızı ile sorunu ne dizinin ya da kitabın esas olayı bu herhalde, en başında kız bunun peşinden koşturuyordu, adam kızından tiksiniyordu, zaten okula bırakmıştı falandı filandı.

.neyse önce anneyi güya ölüm cezası ile yargıladılar, sonra kampın içinde özgür bıraktılar, sonra meleği yok ederken yanına aldı, kadın o ara kaçtı, saçmaydı yani, adam mevzuyu anlayıp kadını bırakınca da bir anlamda olayı kabul etmiş oldu.

.will'in olayı güzeldi ama çok çabuk oldu, kızı görüp odaklanması da komik yani ne olacaktı başka? bıçağı düzeltip ölüler diyarına geçit açtılar, fantastiğin dibine vurdular, fazlaydı biraz. en son pan sorun var diyerek telaşlandı bölüm de orada bitti.

.ayı kardeş yine iyidi, ilk karşı çıktı ama çok da karşı çıkmadı, lyra kimseyi dinlemiyor, babası bu yüzden beğenmiyor belki ama oğlanı da yoldan çıkarttı, bıçağın kırıldığı bilgisi gitti sadece ama bunları kontrol eden böcek arkadaş niye iyi davrandı onu hiç anlamadım.

.kötüler ne yapıyor? hepsi hangi dünyada? niyet gemisi ya da diğer icatlar nedir? ne ara yaptılar? bunları hiç anlamıyoruz zaten, şeytanlar ile arasındaki bağlantıyı kesip bomba gibi bir şey yapacaklar, benim anladığım bu ama ne gerek var yani ona gelene kadar bir sürü keşif yapılabilir. toz olayını da henüz anlamadık, will muhabbetini de nasıl bağlayacaklar bakalım, melek bir göründü gitti, onu da unutturmayalım dediler.

.bilim insanı kadıncağız çubuklarla bunları takip ediyor gibi ama esas güzel hikaye onunkiydi, hala ilerliyor, saçma yani.

--- spoiler ---