19 Aralık 2022

his dark materials s03e02:

 The Break

--- spoiler ---

.dizilerdeki filmlerdeki en büyük karakter hatasını yapıyorlar, aniden kötü karakter iyi davranmaya başlıyor, nedensiz hareketler, annesi bir iyi bir kötü ya da ne olduğu belli olmayan saçma bir hale geliyor, o yüzden kırdım puanını, babası da benzer aslında, kızı umrunda değil ama dünyayı kurtarmaya çalışıyor, sonra kızıyla ilgili olduğunu anlayınca koşturuyor geliyor ama yetişemiyor.

.gay melekler komikti, bir tanesi durduk yere öldü, diğer melekten de ne bilgisi aldılar anlamadım vekili varmışmış, bu hikayeyi çok takip edebildiğimi söyleyemem, kitabını okuyun diye yapıyorlar herhalde.

.bıçağın kırılma olayı da aşırı saçmaydı, annesini hatırladığı için mi kırıldı? ne olacak şimdi? bıçak çok önemliydi, her şeyi tereyağı gibi kesiyordu, ne oldu şimdi? bunu da anlamadım. esas hikaye bu diyecekler herhalde.

.kimin hangi dünyada olduğunu da takip edemiyorum, bilim insanı olan kadıncağız çöpleri ata ata bir yere gelmiş, savaş kıyafetli kızlar geride kalmış, onlarla muhabbet ediyorlar ama sırf bu kadının olayının hikayesini yapsalar daha iyidi.

.sağır kızla muhabbet de gereksizdi, son dakika ona kurtardılar, will denen arkadaş ilk katlini yaptı galiba, duraksadı falan ama bölüm sonunda da öyle uzandılar geçtiler gittiler, hepsi mallaşmış gibi. bir de ölen velet vardı, o ölüler diyarında lyra'ya görünüyor, hikayeyi oraya götürmeseler bari.

--- spoiler ---