24 Kasım 2022

westworld s04e03:

 Années Folles

--- spoiler ---

.bernard'a ne olduğunu da hatırlamıyorum, yapay zekaya şifreyi alıp müdahale mi ettiydi ne olduydu? sonunda öldüydü bir şeyler olduydu ama robotlar cennetine gitmiş gibi gösterdiler, burada kendi döngülerini yaşıyorlarmış ama tüm alternatifleri de görmüş, bir kahin olarak geri döndü, bu güzel ama açıklamasını anladığımı söyleyemem.

.uyanışı ve yardım eden elemanla sohbetleri iyidi, sonra bir kızla birlikte çöllere gittiler, orada aradıkları silahı onlara verecekmiş, öyle dedi. kız, diğer küçük kız gibi, zaman da hikayede farklı olabilir.

.maeve ile caleb olayının nereye gittiğini de anlamıyorum. elemanı kaybettik, sinekler kafasını ele geçirdi, küçük kızı da karıştırıyor olabilirim. maeve'in kızı robot değil miydi? neden karıştırıyorlar anlamıyorum. yani karıştırmamızı istiyorlar herhalde, unutmasam belki böyle olmazdı da neyse çok da önemli değil.

.en azından 60'lar hikayesini neden yaptıklarını anlamış olduk, mevcut hikaye diğerinin kopyası gibi ama aynı zamanda westworld'ün yıkımını da almışlar, bir nevi dalga geçmek gibi ama esas olay sinekleri üretmekmiş, küçük kızı da kopya ederek bu şekilde tuzağa çekmiş oldular.

.küçük kız ve anası da yakalanmamış diyebiliriz, zaten bu kadar hızlı nasıl getirdiler diye düşünmesi gerekirdi, zaman olayını pek belli etmiyorlar, ne kadar geçtiği belli değil ama yine de olsun.

--- spoiler ---