22 Kasım 2022

westworld s04e02:

 Well Enough Alone

--- spoiler ---

.bu zenci kadına ne olduydu? başına haller gelmişti, kolundaki yanık falan bir sürü bunun sıkıntısı ile uğraşmıştık ama hatırlamıyorum. iyi taraftaydı sanki ya da gri diyelim ama şimdi william abimizi dondurup paketleyip klonunu yapmış. tüm olayın arkasında kendisi ve sinekleri varmış.

.dizi robotlar dizisinden daha çok insanlığı dönüştüren yapay zekaya döndü, insanların tekrar böyle bir şey yapmaması için bu yola girmiş, akıl hastanesinden de çıkmamış yani, bu kadar değişiklik olmazdı zaten.

.hepsi iyi güzel ama neden parkı tekrar açtılar, bu sefer de atmışlar efekti falan ne işe yarayacak? insanlığı dönüştürmek için test mi yapacaklar nedir? girişte kontrol yok mu? robotu da host olarak alacak gibiler, biraz saçma değil mi bunlar?

.senatör rolündeki abimiz heroes dizisinden abimiz, hiç yaşlanmamış bunca sene nasıl oluyor lan? sahneler hoştu, bunlar upgrade edilmiş modellermiş. maeve çok etkileyemiyor, siyahlı abimiz de kendisini arıyor ama birbirlerini aynı zamanda kovaladıkları bile meçhul.

.bir de christina (yani dolares!) olayı var, bunun kafasında kodlar yok muydu? ben hala o olayı hatırlamıyorum, esas oğlan da hatırlamıyor, yapay zeka ve şifre olayı bittiyse bu arkadaşlar nasıl bu kadar yayıldı? ikisi farklı hikaye olması gerek ama bu kadının başına ne geldiğini hala anlamıyoruz.

.sadece ilk sezondaki gibi aynı şekilde uyanıyor, aynı güne başlangıç uyanma efekti veriyorlar, yapay  bir şeyin içinde ve yazdığı hikaye  gerçekliği etkiliyor, bu güzel hikaye olabilir ama esas konuyla ne alakası var abi? diziyi unutup izlemek de işkence ama üçüncü sezon kadar kötü değil sanki.

--- spoiler ---