11 Mart 2022

star trek: discovery s04e12:

 Species Ten-C

--- spoiler ---

.süper gelişmiş bir tür ama galaksinin ortasında yer çekimi ile ortalığı dağıttığının farkında değil, yolunun üzerinde olan gezegenleri patlattığını, yok ettiğini bilemiyor. böyle bir mantık olabilir mi? düşman olsalar daha mantıklıydı, şimdi hiç farkında değiller gibi yapıyorlar.

.hani somut olmasalar, farklı bir şey olsa yine anlayacağım ama bunların irtibat kurabileceği şekilde yapı inşaa ediyorlar, matematikten anlıyorlar, empati yapıyorlar, daha ne? duyguları kimyasallarla veriyorlar, onlarla iletişim aşırı saçmaydı ama yine de olmadı.

.olayların ortasında birbirlerine bağırma görüntüsü de dizi tarihinde gördüğüm en saçma sahneydi, ulan sizin derdiniz ne? galaksinin sonuna gelmiş, stres atıyorlar, dünyanın yok olmasına 15 saat gelmiş hala muhabbet ediyorlar, iki dakika stres çeksen ne olur? 

.bilim insanı olan tipin her şeyi riske atması da çok saçmaydı. tam iletişime geçerler ve bu her şeyi bozar, tam en saçma hikaye. book da salak gibi avlanır, onu da hapseder, diğer karıyı zaten paketlemiş götürmüş, o da lezbiyenmiş, diğer tarafta son dakkaya kadar fark etmezler, resmen insanı dert sahibi yapar bu dizi, bitse de kurtulsak artık, bir bölüm kaldı.

--- spoiler ---