12 Mart 2022

servant s01e09:

 Jericho

--- spoiler ---

.aslında çok saçma ama güzel yapmışlar. kadının suçluluk duyması ve bundan kafayı yemesi için bu kadar saçma bir şey olması gerekiyordu. bebeği arabada unutmuş, bir gün boyunca hatırlamamış ve bebek ölmüş. hadi unuttun ama nasıl hatırlamazsın? uyuyor sanıyor güya, hadi uyuyor sandın, ulan iki saate bir ağlar bu meret, nasıl uyuduğunu düşündün? çok yorgundun falan filan ile açıklanmaz.

.bir de devamlı insanların geçtiği bir yolda bebek ağlamasını nasıl duyan olmamış abi? en büyük saçmalık bu aslında ama yine de olmuş yani. araba ses geçirmez, arka pencereler de koyultulmuş falan filan denebilir de eh işte.

.kız mevzuya çok bozulmuş, kadını iyice delirtmeye karar vermiş. arabanın anahtarı ile alarmi öttürüp duruyor. adama da nasıl kabul ettin bu durumu, böyle bir şeyi nasıl affettin diyor. insan hata yapar, ben de yanında olmalıydım diyor. bir taraftan öyle, madem bu kadar uzun sürecekti, başka birinden yardım istemeleri gerekiyordu, tek başına bu işe girişip çocuğu öldürmeleri hiç olmamış.

.kadının beşik başında kafayı yeme görüntüsü çok iyidi, bu kadar etkili yapılabilirdi ancak, zaten baştan beri bir manyaklık olduğunu hissediyoruz, bebeği gidip arabadan alıp banyo yaptırıyor falan sonra beşik başında bir çıldırma geliyor, sessiz ama çok etkili.

.polise haber edilmiş, yerine canlı çocuk gelince nasıl ortaya çıkmayacak? onu nasıl açıklayacaklar peki? yine de dizinin bir yere gitmesi düşük ihtimal. kız çocuğun nasıl öldüğünü bilmiyorsa niye yardıma geldi? öldüğünü biliyordu herhalde, bebek kendisinin herhalde? bu mevzular ne olacak?

--- spoiler ---