5 Mart 2022

star trek: discovery s04e11:

 Rosetta

--- spoiler ---

.bu dizinin aydınlatmasını tutan ışıkları seveyim ya, gelmişini geçmişini, düşüneni tasarlayanı, en çok makyözünü sevmek istiyorum, öyle bir içimde sevgi kabardı ki sorma!

.dünyanın en kötü dizisine bu kadar para nasıl harcamışlar? bu senaryo nasıl bu hale geldi abi? naptınız siz? ibretlik bitiriyorum artık sezonu ama daha da tamam yani. zaten bir şey olacağı yok. galaksi dışını sanki evren dışı gibi gösterdiler, çıkış saçmaydı ıvırdı zıvırdı ama şimdi 10c dedikleri yeni tür arkadaşların karıncalar gibi feremon bıraktığını keşfettiler, komediye gel. bunu da süper zeka olarak yapıyorlar.

.neymiş çok acı çekmişler, yavrularını düşünüyorlarmış. herkes düşünür, canlılığın ilk kuralı gibi, yoksa yok olur. düşünmeyen yok oldu yani, bunu keşfedememişler hala onlar evlatlarını düşünüyor diye bir umut besliyor, ulan belki yolladığı aletle evlatlarını besliyor, diğer tarafta gezegen yok oluyor umurlarında değil, nerden bildin yani? bu michael'e nasıl kaderlerini teslim ettiler?

.salak book ve ekurisi gemiye gizlice girebiliyor, sinyal minyal algılamıyorlar, öyle takılıyorlar. dünyalı general ile işbirliği yapıyorlar, yedek bir plan işler ters giderse bunlar dalıp aletin güç kaynağını alacak, bu bilim insanı "arkadaşına" kavuşacak, diğerleri de öyle kalacak, 10c de buna müsaade edecek hemen yenisi gönderen arkadaşlar tamam diyecek.

.şu kusmuk gibi lezbiyen hikayesi de midemi bulandırıyor. kısa saçlı konuşması uyuz ayrı kızdan nefret ediyorum. ukala olan da yakalandıydı, kaldı öyle ama her neyse. sokayım böle diziye afadersin.

--- spoiler ---