20 Şubat 2022

the walking dead s11e09:

 No Other Way

--- spoiler ---

.evet yine başladılar, aynı olayları tekrar ettiriyorlar, zaten yapacakları başka bir şey yok. şimdi bunları keklik gibi avlayan arkadaşları yenince öldürelim mi? yoksa sabaha mı bırakalım tartışması yapacaklar, ilk bırakmışlar gibiydi, maggie gitti arkalarından vurdu. kadın kaçtı. son durum budur.

.tabii bu kadar azılı katil askeri, eğitimli ve donanımlı adamı bunlar nasıl yendi? orasını anlamak zor. daryl ile teke tek kapışmada yendi, diğerleri üç kişi birini dövdü ama ne bileyim negan kandırmasa onu da kaybediyorlardı, gerçekçi yapmaya çalışmışlar ama mümkün değil.

.gabriel'in sniper ile olaylara dahil olması her şeyi değiştirdi, o da rahibi öldürüp buraya geldi. bunu planlamışlar mıydı peki? sniper'ı nasıl buldu? pat diye anında nasıl müdahale etti? orasını anlamadık. rahibi öldürmesi bir taraftan normaldi, bu arkadaşlara yardım eden biriydi ama yine de bunun tantanası çok olacak. zaten çok bıkkın gördüm bu korkak arkadaşı, son dönem çok değişti ama yine de olsun.

.bölüm sonu esas bombayı patlattılar, diğer taraftan arkadaşlar uzay kıyafetleri ile geldi. kimse bunlara inanmıyor şekilde dinlediler, yine ayrılık yaşayacak bunlar derken altı ay sonrasına geçtik. daryl ordularına katılmış, maggie böyle olmak zorunda değil falan diyor, aralarında savaşıyorlar yani, olacak iş mi? eh gelecekleri nokta bu zaten belliydi ama yine de karın ağrısına başladık resmen.

.arada da veletlerin zombi imtihanı vardı. bodrum katındaydılar, normalde dursalar belki zombiler kapıyı kırmayacaktı ama güçlendirmeye çalışırken ses çıkardılar, zombiler içeri girdi, kaçalım edelim derken az daha yiyorlardı. acil durum düdüğü işe yaradı, babası kurtarmaya geldi ama bu sefer o gidiyordu, son dakika kurtulma olayı yaptılar, iyi hoş da baydı be...

.fırtına, yangın ve olaylar derken bir kasa yemek ile güya mutlu olacaklardı, olay buna döndü, zaten ölenlere değmeyecek bir şey, diğerlerine bulaşmaları hiç gerekmiyordu zaten biraz bekleseler bu arkadaşlar gelecekti, ölenler boşa öldü.

.negan da maggie'nin durumu görüp ortamdan uzaklaştı, adam korktu resmen ama diziden çıkartmış oldular, onun hikayesi devam eder mi bilemiyorum ama bu şekilde hem oldu hem olmadı, karışık duygular içindeyim.

--- spoiler ---