20 Şubat 2022

peacemaker s01e05:

 Monkey Dory

--- spoiler ---

.adamlar git gide toparlandı, hem konu hem güldürü iyi gidiyor. gorilden sonra dönüş baya iyidi. birlikte kelebekli goril avladılar, bu uzaylılar koordine şekilde kehribar yiyorlarmış. onların fabrikayı basınca olaylar gelişti. hızlı hareket ettiler, aksiyon da çok iyidi.

.peacemaker rontgen görüşü olan bir maske ile kelebekleri görebiliyordu. patır patır öldürdü. bölüm sonunda bu maske zenci şişko kadının gözünde esas elamanın da kelebek olduğunu ortaya çıkardı. buradan nereye bağlayacaklar? iyi bir yere gitmesi gerekiyor ama göreceğiz bakalım.

.babası hemen ispiyonladı ama parmak izini tekrar değiştirdiler. eskiden sancuary dizisindeki eleman kelebekli olarak şef oldu geldi başlarına, adam parmak izi vererek hapisten çıkacaktı ama tekradan içeri aldılar, komikti aslında. dedektif kadının amcası hakimmiş, ona gittiler.

.vigilante yine en iyi karakter, testere olayı ve sonrası tepkisi çok iyidi. müzikle takılmalarındaki diyaloglar ve hareketler de çok iyidi. böyle bir yan karakter olmasına sevindim.

.peacemaker elindeki kelebeği ne yapacak? kartalı bu konuda mı üzgündü? neden av getirdi? oradaki muhabbeti çok anlamadım ama yine de hoştu.

.bir de elemanın evine yerleştirilen günlük olayını hiç anlamadım. bunlar güya birbirinin güvenini kazanıyor ama işler hiç öyle gitmeyecek gibi.

--- spoiler ---