26 Şubat 2022

star trek: discovery s04e10:

 The Galactic Barrier

--- spoiler ---

.adamlar ciddi ciddi galaksinin dışında böyle bir bariyer olduğunu mu düşünüyor? bunun bilimsel bir yönü var mı? hiç araştırmadım ama çok saçma görünüyor. zaten galaksi içinde de yıldızlar o kadar çok görünmez, yıldız gibi görünen şeylerin bir kısmı galaksi olur. diyelim bir galaksi dışına çıktın, baktığın yönde yine bir sürü galaksi olur, neyin kafasını yaşıyorlar anlamadım. 

.uzay hücrelerine binerek galaksiden çıktılar, dışardaki arkadaşlar da çok gelişmişmiş. samanyolu galaksisinden enerji alıyorlarmış, kimin öldüğü de umurlarında değil. sırada dünya ve ni'var varmış. bütün stark trek evreni sadece samanyolunda mı geçiyor arkadaş? o kadar uzaylı bir galakside olabilir mi lan?

.galaksinin merkezine yakın yerlerin zaten radyasyondan manyağa dönmüş olabileceği söyleniyor, merkezdeki devasa kara delikler yüzünden bu böyle deniyor. güneş sisteminin altın kuşağı gibi galaksinin de dış sarmallarında böyle bir yer olduğunu düşünülüyor, adamlar hala samanyolu diyor, o kadar ciddiler ki ben bildiklerimden şüphe ettim. galaksi bariyeri diye aratınca yastık markası çıktı, güldüm. zaten güneş sistemine dahi sınır çizmek zor diyorlar, galakside de aynı hesap tüm galaksiyi saran bir bariyer olabileceği fikri aşırı saçma.

.her neyse bu saçmalık yetmezmiş gibi, bütün galaksiyi tehlikeye atan saçma sapan işin bir tane arkadaş için yapılıyor olması da aşırı saçma oldu. aralarında romantik bir şey  var gibi gösteriyorlar ama tam da göstermiyorlar çünkü ikisi de erkek, yeterince gay var şimdi uzaylı gayliği yapmayalım mı diyorlar bilemedim ama baya baya birbirlerine yavşıyordu bunlar!

.bilim geyleri, düzgün adam yok resmen. bu salakların aleti ellemeleri yüzünden daha hızlı hareket eden aynı aleti tekrar yolladılar, bu yüzden dünya tehlikeye girdi, bunlar da ilk temas için yanlarına silah almadan böyle bir teknoloji ile kapışmaya gidiyorlar, zekalarını sevdiğim, yaptıkları diziyi sevdiğim malları, ağzımı bozacağım az kaldı.

--- spoiler ---