25 Şubat 2022

a discovery of witches s01e01:

 Episode #1.1

bölümlere isim vermeme ekolü herhalde, arattım bir iki sonuç çıkmayınca imdb bilgisini direkt kopyalıyorum. bir süre önce gördüydüm diziyi, şimdi başka izleyecek bir şey bulamayınca başlamış bulundum. izlenir gibi duruyor ama pek de bir şey olmayabilir gibi görünüyor. büyülü, vampirli, fantastikli bir dizi işte, bir sakıncası olmaz gibi. tiplerin hepsi bir ingiliz yapımında oynamış olabilir. adamlar büyü temsilcisi gibi.

--- spoiler ---

.büyü gücünü kullanmak istemeyen akademisyen bir kadınla başlıyoruz. süper güçlü büyücüymüş kendisi ve bir araştırmasında saklanan kitap buna görünüyor ve olaylar başlıyor. vampirlerin vampirliklerini kaybettiği, yeni vampir yapamadığı bir durumda bu kitapla çözüm bulmaya çalışacaklarmış ama kadın kitabı ellemeyi kabul etmiyor, durum bundan ibaretti.

.bunun haricinde koşma ve kano görüntüleri vardı. arada vampir geliyor tedirgin oluyordu, sonra bir titreme geldi, kaç çabuk dedi. dedim ne oluyor? adam azmış galiba ondan böyleymiş.

.yan tipler de yine büyücülü filmlerden, dizilerden tipler, hemen kadını ispiyonladı, başka bir adam geldi, biraz ağır abimiz, yanında başka cadıyla birlikte hepsi kitabı arıyor, özelliği nedir bilemiyoruz ama bir durumlar var.

.esas kadının ailesi de lezbiyen, bu dizi zamanlarında başlamış, hepsi cadı herhalde, kitaba ulaşmasını söylüyorlar, büyüyü öğrenmesini istiyorlar. ailesi büyücü diye yakılmış, babasını da genç hali ile görüyor, bu olayın bir bağlantısı olacak mı bilemiyoruz ama olaylar bu şekilde ilerliyor.

.pek fazla bir şey olmadı yani, vampir yaratamayan arkadaş hüzünlüydü, bunlar kendi hallerinde iyi vampirlerden galiba.

--- spoiler ---