13 Şubat 2022

star trek: discovery s04e07:

 ...But to Connect

--- spoiler ---

.adamlar paralel evrene geçti ama galaksi dışından irtibat kurarken sıkıntı mı çekiyorlar? bu kadar medeniyet sadece galakside mi var? hangi galaksi bu samanyolu mu? kafaları mı karıştı hiç anlamadım, geçen de buna takılmıştım, aşırı saçmalıyorlar.

.neymiş efendim koordinatları bulmuş da yapay zekamız aslında yeni bir yaşam formuymuş, zarar görecekler diye söylemiyormuş, bu ne abi? böyle şey mi olur? hadi oldu diyelim şimdi mi fark ettiniz? hiç mi kontrol eden mekanizma yok nedir böyle çektiğimiz çile.

.sonra bu yeni üstün medeniyetle iletişim mi kuralım yoksa direkt patlatalım mı diye tartışma yapıyorlar. book ve michael aralarında konuşmadan bu şekil geliyorlar, bütün galaksinin gezegen temsilcileri önünde birbirleri ile laf atışması yapıyorlar. biri saldırmayalım diyor, diğeri saldıralım diyor, böyle de bir salaklık.

.oylama yapılıyor ve saldırmayalım çıkıyor ama bunların kendi başına işler yapacağı belli. bu süper zeki arkadaşın arkadaşı varmış, alternatif evrende kalmış, oma ulaşmaya çalışıyormuş, bu da mı gay abi?

.dizide heteroseksüel adam kalmadı, hepsi gay. sarışın kafa zaten esas karakter, yavuklusu devamlı öpüyor zaten, hadi bunları kabul ettik de yuh artık yeter. cinsiyet değiştiren malı diziden çıkartacaklar herhalde ama ulan zaten makyaj yapacaksan niye erkek oldun? niye kafamızı karıştırıyorsunuz? 

.kediyi bırakıp ölüm görevine gitti, ellerinde böyle bir teknoloji olması da saçma, buranın gücünü kullanma ihtimalleri de imkansız, ayrıca alternatif evrene geçiş için kapıcı arkadaş vardı, geçtiğimiz sezonlarla defalarca geçtiler, şimdi konu bulamamışlar tekrar aynı terane yazık!

--- spoiler ---