5 Şubat 2022

resident alien s01e10:

 Heroes of Patience

--- spoiler ---

.geçen bölüm yazmayı unuttum. dondurucudaki cesedi görmüşlerdi. onla başladılar, şerif falan geldi. barmen karıya ayyaş muamelesi yaptılar, zorla çıkardılar. bölümler genelde bu formülle bitiyor. çıkmaz bir yere giriyor, pat diye komikli şekilde düzeltiyorlar ama pek olmuyor tabii.

.bu sefer hemşire kadın da adam öldürdüğünü anladı. bundan geri dönemezler derken bu durumda da dünyayı kurtarmak için arkadaş olduğunu söyledi. o da biraz abartıydı, pek olmadı ama yine de eğlendirdikleri için saygı duyuyoruz. aç karna dünyayı yok etmek istememesi, pizza yeme şenlikleri falan komikti.

.aletini tamir etti, cesedi yok etmek için de kullandı. arkadaşı gidince gözlerinden yaşlar geldi, hem duygusal hem komikli bir çalışma yapmışlar burada da...

.küçük çocukların durumu da garip oldu. ajanlar geldi, ailesi bunlara dalıp kurtardılar. çocuk dünyayı yok edeceğini düşünüp doktor demişti. yeni doktoru paketlediler. o da ayrı komik tabii. gemisine gidip hepsini engelledi, sonra basıp gitti ama gemide velet kalmış, onu geri getirmek için mi ikinci sezonu çekecekler? artık ortaya da çıktı nasıl çözecekler durumu bilemiyorum.

.cinayet meselesini de bu arkadaşın cesedi işlemiş. hani cinayet işleyişini mazur göstermeye çalışıyorlar güya ama adamı niye öldürmüş? onu açıklamadılar. şerif ve yardımcısı olayı çözecek ama sezon yetişmedi, onlar kahve makinasının eğlencesindeler.

--- spoiler ---