21 Şubat 2022

raised by wolves s02e04:

 Control

--- spoiler ---

.dizinin en iyi bölümünü izledik. marcus'un gözleri yutma sahnesini şimdi hatırladım. bu adama ne olduydu falan diye düşünürken gözleri olaylar sırasından yuttuğu için böyle olmuştu. gözlerin biyolojik bir varlığa güç sağlaması biraz saçma ama mevzu buymuş, anne ile karşılaşmalarında gözleri içinden çıkarttı, anne gözlere sahip olunca da ortalığın anasını ağlattı, gözleri kaybetmesin dizinin yarısı gidiyor resmen.

.esas olay marcus'u öldürmek için veledi gözden çıkartması olayıydı. fareyi vermesi falan hepsi hikayeymiş, farenin içinde biyolojik silah varmış. ortamdakiler yamuldu ama marcus'a bir şey olmadı. daha önceki karşılaşmalarında en azından bu adamda bir farklılık olduğunu söylemeleri gerekiyordu. baba karşılaşmıştı mesela, bu biraz olmadı ama mevzuyu çocukların hayatını tehlikeye atma bağlamında ele aldıkları için kabul ettik.

.anne duruma sinirlendi, gözü de taktıktan sonra güvenin mekana geldi. askerleri zaten buna karşı işlevsiz, hepsini öldürebilirdi ama bir kısmı geri çekildi, sonra bilgisayarın mekana gelip fişini çekti, geri takınca canlanmıyor mu? o garip ama yine de baştaki elemanın bilgisayara üzülmesi garipti. adamlar bunu iyi yapmış.

.anne liderliği almak istemediğini söyledi ama etraftaki insanlar korkuyor, o garip sayılır, bu mevzu nereye gidecek? saçmalayabilirler.

.bir de robot kız sorunu oldu, olayların hepsi onun suçu dediler, marcus gaza getirdi, annesi öldürdü ama bence ölmedi. zaten campion'u da öldürmedi. direkt emre karşı gelemem dedi ama gelmiş oldu. denizden bir yaratık çıktı, yine o  yaratık misali, campion kafasını taşla ezdi. sentetik bir yaşam için biyolojik bir yaşam öldürdün dediler! bunlar yediydi bile ne diyor ki?

.ve tabii en vurucu kısmı sol olarak görünen ya da öyle gösterdikleri yeni karakterin parıldaması olayıydı. önce campion'u kurtardı, sonra baba'ya göründü. adam bunu canlandırmak için çok uğraştı ama bakalım ne çıkacak? anne'ye rakip olacağı belli.

--- spoiler ---