7 Şubat 2022

Mass

 

aslında çok hoş film olabilirmiş ama esas konuyu bulamamışlar. bu şekilde diyalog ile ilerleyen filmlerde en önemli olay da bu ama diğer taraftan bir odanın içinde bu kadar uzun süre çekim yapmak da ayrı bir başarı. tamamen duygu sömürüsüne boğup pek bir felsefe katamamışlar, keşke tam tersini düşünselermiş, daha çok felsefe daha az duygu sömürüsü filmi şaha kaldırırmış, bu haliyle eh işte bir film, oyuncular bu kadar iyi olmasa zaten izlenemez ama onlar da konu saçma olunca bir yere kadar kurtarabilmiş.

--- spoiler ---

.en büyük sorun şu, neden böyle bir buluşma yapılsın ki? buna cevap veremediler, affetmek için, anlamak için diğerini görmek için falan filan dediler de yok yani ikna olmadım. filmin nerdeyse 45 dakikası zaten buluşmanın ne anlama geldiğini anlatmıyor, kalan kısımda da hayal kırıklığı oluyor. ne bileyim içlerinden biri uzaylı olsa çok daha ilgi çekici olurdu, çok abarttım ama bu tarz filmlerde böyle abartı bir şey gerekiyor.

.bir okul katliamının tarafları buluşuyormuş, amerika için yaygın olduğundan böyle bir film çekmişler herhalde. oğlanın teki kafayı yemiş, 10 kişiyi öldürmüş, öldürdüğü çocuklardan birinin ailesi, katilin ailesi ile kilisenin müştemilatında buluşuyor, mevzu bundan ibaret.

.katili ailesi mi yarattı? en başta farkında olabilirler miydi? neden yardım almadılar? suçları yok mu? üzülmüyorlar mı? bu tarz mevzulara değinmişler. sonra karşılıklı hikayeler anlatıp ağlaşarak veda ettiler, sonuç da bu yani. nerde bunun felsefesi arkadaş?

.katil de olsa o bir bebek falan muhabbetine getirdiler bir ara, salyangozlara bile zarar vermek istememiş, bu nedir lan? o kadar saçmaydı ki anlatamam. hani belki annesinin keşke beni dövseydi muhabbeti biraz hüzünlüydü ama o yaşta anasını tehdit etip bu konuda bir şey yapmadıkları için zaten suçlular. şiddet eğilimli olduğu barizdi, tamamen kendilerini savundular ama gram ikna olmadım. karşı taraf niye ikna olup affeti? en azından ortalık karışsa ve ikna olmasalar çok daha mantıklı olacaktı.

.bir de sanki matah bir şeymiş gibi olayların sonunda adam kilisedeki müziği duyup duygusallaşıyor, müzik de kötüydü, sahne de kötüydü, gram duygulanmadım.

--- spoiler ---