22 Ocak 2022

yellowjackets s01e10:

 Sic Transit Gloria Mundi

--- spoiler ---

.yamyamlıkla başlayıp tarikat ya da cadılık gibi bir şeyle bitirdiler. ne alaka abi? konuyu bağlamadılar, sonraki sezona bıraktılar ama sen sezon başında gösterdiğin gizemleri açıklamalısın, kimi yedi bunlar? insan eti mi yedi? lider kızcağız donarak ölmüş, onu yediler mi? yamyamlık nasıl başladı? lot dedikleri kız başlatmış olayları, onu anladık ama ormanda niye kara büyücülüğe döndü olaylar?

.ayı sahnesi neydi? kızın özelliği var mı? bunlar da açıklanmadı. pat diye kaldı ayı öyle ve sonra karınları doydu, iyi güzel de sonra aç kalmadılar mı? mevzu nedir? neyi anlattılar?

.en iyi arkadaş tartışması da çok saçmaydı. ilk esas karıyı kovdu, madem öyle sen git dedi, herkes de sen git deyince salak gibi evin önünde yattı, ateş falan sönünce donmuş ölmüş, rüyasında görmesi garipti. garip bir rüya olmuş. o kızın gözünden gösterip diğerinin rüyasına koydular, arkada da bir tip var gel bakalım falan diyor. gizem yapacağız diye bence çok bozmuşlar.

.aşığını kesip biçmesi de gereksiz sahnelerdi. dexter'da olsa neyse de bunların ne çeşit insan olduğunu göstermek için böyle sahneler koymuşlar, gereksiz olmuş. adam yemiş insan bunlar, sonra ağlıyorlar, kim inanır?

.senatör seçilen zeci karı, köpeklerini öldürmüş. bir çeşit kurban etmiş. bodrumdaki kan lekesinden karısı buldu, iğrençlik işte. gereksiz iğrençlik, bilincini kaybediyorsa ayrı saçma kaybetmiyorsa ayrı saçma. tarikata bağlayacaklar gibi ama mantıksız.

.bağımlı karı en son kafasını patlatacaktı, güzelce intihar edecekti ama tarikattan görevli arkadaşlar gelip bunu paketledi. 

.en son bir anma töreni, 25 yıl sonra bir buluşma gibi yaptılar. sürpriz olacak falan demişlerdi ama bir şey olmadı. beklentileri boşa çıkardılar. sonraki sezonda da bir şey açıklanmaz bu kafayla, boşa izliyoruz.

--- spoiler ---