1 Ocak 2022

the witcher s02e08:

 Family

--- spoiler ---

.biraz daha efsane bir bitiş bekliyordum ama efsane olmadı, sadece güzel oldu. yani sezonun geçmiş bölümlerinde daha güzellerini yapmışlardı. ciri'nin olayını çabuk toparladılar, çabuk dağıldı, çabuk toparlandı, o kadar ikna edici olmadı. bu witcher arkadaşlar bu kadar savunmasız mı uyuyorlarmış? iki saniyede boğazlarının kesilmesi hele hiç olmadı.

.geralt normalde bundan azı için bir sürü yaratık öldürmüştü, hatta ilk bölümlerde kafayı yemiş bir tip vardı. düzelmeye çalışıyordu ama insan öldürünce öldürmüştü. tamam ciri'nin içine bir şey kaçtı ama düzeleceği belli değil, kurtarmak için fazla bir olayı tehlikeye attı.

.yen olmasa yine kurtaramayacaklardı. ciri salak gibi ailesini seçti, bu da pek olmadı. bu kadar eğitim, bu kadar bağ, bu kadar telkin bir işe yaramadı. üstüne baba karakteri kötüymüş, onu da bölüm sonuna sürpriz yaptılar, e ciri de mi kötü olacak? böyle kötü bir ima ile bitirdiler, hiç olmadı.

.adam bebek katili bir insan evladı, sırf elfler harekete geçsin diye bunu yapmış, yuh artık diyor insan. ciri ve ciri'yi koruyanların başına ödül kondu, bunlar tekrardan kaçaklara oynayacaklar, üçü birlikte takılacak gibi görünüyor. geralt affetmedi ama böyle ifade ettiler.

.yaratıklar iyidi, monolit görüntüleri iyidi. jaskier her zamanki gibi harikaydı. diğer taraf ve bütünleşme, çarpışma olayları başka gezegenleri anlatıyormuş. en azından üç tane falan güneş vardı. bu ölümlü ana mıdır nedir, oraya gitti. eski kan dedikleri de oradaymış, başka bir adı daha var ama tam olarak mevzuyu anladılar mı bilemiyorum. ciri son dakika kurtardı.

.yeni sezonda hikayenin başına mı gidecekler yoksa yan bir dizi mi yapacaklar onu anlayamadım ama bol bol elfli bir yapım geliyor. geralt olmadan dizi olmaz ama bakalım ne gelecek, her türlü güzel bir dizi, keyifle izleniyor.

--- spoiler ---