18 Ocak 2022

the expanse s06e06:

 Babylon's Ashes

--- spoiler ---

.bir dizi daha bitti, devamı gelmezse eğer bu sezon başlattıkları öte dünyalarda ölümden dönen çocuğun hikayesi ne olacak? onu niye bu şekilde bıraktılar? bu gezegendeki amiral marcus'la işbirliği yapıyorımuş, son dakikada onu bıraktı ama hikaye bir yere bağlanmadı maalesef. vakitleri de yetmedi, bağlansın da istemediler galiba.

.esas hikayede marcus öldü ya da bu ateşli yok oluş olayına geçtiler, marcus'u kandırdılar, naomi çocuğunu öldürdü sandı ama son dakika gemiden kaçmış şerefsiz, babasına inanmasını geçtim kimse fark etmeden nasıl kaçtmış? hepsini ölüme götürdüğünü fark etti herhalde ama yine de biraz saçmaydı.

.naomi oğlanın ölmediğini görmedi, bu anlamda hikaye yarım kaldı yine. son dakika fark edebilirdi, adamlar devam edeceğini düşünüyor herhalde, anlamadım bir şey.

.holden yine efsane işler peşinde, ulaştırma birliği gibi bir şey, medina dedikleri istasyon ve halkayı kontrol edecek yapının başına geçirdiler, bu da ilk icraat olarak istifa edip drummer'ı başkan yapmak oldu. avasarala'yı kandırdı resmen, kemerlilere güvenmiyorlardı ama bu şekilde mecbur kaldılar.

.b planı olarak silahları kendilerine geçirip kullanma olayını beceremediler, kafa kafaya çarpışmada drummer da yenildi sayılır, marcus az daha hepsini yeniyordu, sadece onu kandırıp halkada yok etmiş oldular. tabii neden halkadan geçtiğini anlamıyorum, normalde diğer tarafta anlaşma yaptığı amiral varmış ama o da vazgeçtiydi, pek bir anlamı kalmadı yani.

.bobbie az daha ölüyordu, amos da yaralandı. savaş sırasında modifiyeli kadın yamuluyordu, zaten fazla ömrü yokmuş, kimseye söylemedi ama ne bileyim hep yarım kaldı bunlar işte. yine de pek heyecanlı şekilde bitirmiş oldular.

--- spoiler ---